Snježno nevrijeme u SAD-u odnijelo šest života, među poginulima i dvoje male djece

Foto: AFP

VELIKOM dijelu SAD-a Božić je donio i snježno nevrijeme u kojem je prema zadnjim podacima, šest osoba izgubilo život. Najkritičnije je u središnjim i južnim dijelovima SAD-a, gdje je bez struje ostalo oko 100.000 kućanstava, a otkazano je i više stotina letova. Olujna fronta proteže se od Michigana sve do Floride.

Među šest poginulih je, kako prenosi CNN, i dvoje male djece, starosti svega jednu i dvije godine. Poginuli su u prometnoj nesreći u Arkansasu, uzrokovanoj lošim vremenom.

U Arkansasu oboren 86 godina star snježni rekord


Meteorološka služba upozorava stanovnike olujom zahvaćenog područja da mogu očekivati snažan snijeg, zaleđene ceste pa čak i pojavu tornada, prenosi The Los Angeles Times. U prometu vlada kaos - za dionice koje se u normalnim uvjetima prevale u pola sata, potrebno je i više od tri sata vožnje. Na području od države New York do države Maine prognostičari predviđaju do 46 centimetara snijega. 

Little Rock u Arkansasu rijetko ima "bijeli Božić", ali je ove godine sa 23 centimetra debelim snježnim pokrivačem oboren snježni rekord star 86 godina.

Ovih dana najteže je beskućnicima na ledenim ulicama. "Ja sam na ulicama preživio temperature koje su nekada niže od trenutnih minus 10. To je hladno, ovo nije ništa strašno", kaže jedan od njih.

Države Alabamu, Mississippi, Teksas i Louisianu pogodila su tornada. nevrijeme se seli prema New Yorku, a oluje i obilna kiša očekuju se od Virginije do Floride.

Pročitajte više