Splićanin se žali na policijsku brutalnost: Sina su mi premlatili u postaji, završio je u bolnici!

Foto: Ranko Šuvar/Cropix (Ilustracija)

REDAKCIJI Indexa javio se Žarko Pehar. Tvrdi da je njegov 23-godišnji sin Marko, uzoran student i sportaš bez ijedne prijave, premlaćen u policijskoj postaji bez razloga nakon što su ga priveli s dočeka Nove godine na splitskoj Rivi.

Izudarali ga zbog remećenja reda i mira?

"Sin mi je bio s društvom u prvom redu do bine. Znate kako je, pjeva se, veseli. Odjednom se stvorio vod interventne policije. Došlo je do gužve, udarali su ih rukama i nogama. Sina su mi s ostalima spremili u maricu i odvezli najprije u Prvu, a potom u Drugu postaju. U vozilu je jedan policajac sa umjetničkom bradicom prijetio mom sinu. Kazao mu je da će ga naći u civilstvu i srediti. U Drugoj postaji je brutalno premlaćen, i to dok je bio svezan lisicama. Pitao je kada će ih pustiti, a policajac ga je udario šakom u vilicu i oborio na pod. Potom ga je još nekoliko puta udario u zatiljak", priča nam Žarko Pehar. 

"Nije moj sin jedini, bilo je još šest, sedam premlaćenih mladića"

Kada su mu sina jučer konačno pustili, otišao je u bolnicu. Liječnici su utvrdili lakše ozljede. No Marku Peharu navečer je pozlilo. 

"Bilo je oko 23 sata, ja i supruga smo čuli udarac iz Markove sobe. Našli smo ga kraj kreveta. Imao je teške bolove, povraćao je. Odvezli smo ga u bolnici. Zadržan je na promatranju na Neurokirurgiji. Jedva govori, ima jaki potres mozga", kaže Pehar.

Slučaj još nije stigao prijaviti policiji, ali svakako hoće. Sprema i kaznenu prijavu za premlaćivanje sina.

"Treba svakako reći da slučaj mog sina nije izoliran. Šest, sedam mladića je premlaćeno. Policiju ću svakako tužiti i tražiti sankcioniranje odgovornih", odlučan je Pehar.

Već je bio krvav kad nam je došao u ruke...

U splitskoj policiji kazali su nam kako je Pehar priveden zbog onemogućavanja održavanja koncerta na Rivi. Policiji ga je u ruke predala zaštitarska služba. U tom trenutku, navode u policiji, Pehar je već bio krvav po majici i rukama, no odbio je, tvrde, liječničku pomoć. Vrijeđao je policiju, a službenici su mu pronašli i oduzeli švicarski nož. Zbog narušavanja javnog reda i mira i primjetne alkoholiziranosti priveden je u postaju na otriježnjenje i prekršajnu obradu. Alkotest je odbio, a oko 13.40 sati pušten je na slobodu. Naknadno je zatražio liječničku pomoć...

U policiji kažu kako nema informacija da je došlo do prekoračenja ovlasti, ali će svakako ispitati cijeli slučaj.

 

Pročitajte više