Split se oprostio od velikog Mosora: Na pogreb došao i premijer Milanović

NEKOLIKO stotina Splićana danas se okupilo na Pjaci u trenucima kada se u prostoru stare gradske vijećnice održavala komemoracija za velikog novinara Slobodne Dalmacije, Milorada Bibića Mosora.

Stara gradska vijećnica bila je premalena kako bi primila sve prijatelje i poklonike Mosora pa su ljudi ispunili cijeli Narodni trg. Među onima koji su došli odati počast Mosoru bili su Zlatko Gall, Renato Baretić, Emir Hadžihafizbegović, Špaco Poklepović, Hrvoje Maleš, Ante Tomić, Dino Rađa i još mnogi poznati Splićani.

Na kraju komemoracije puštena je Hey Jude, omiljena Mosorova skladba skupine The Beatles.

Pogreb Milorada Bibića održan je u 15 sati, a na splitskom groblju Lovrinac od Mosora se oprostio i hrvatski premijer Zoran Milanović. Dirljiv govor u čast Mosoru održao je njegov dugogodišnji prijatelj Ivica Ivanišević.

Na Lovrincu se od Mosora došlo oprostiti više tisuća ljudi. U čast legendarnom splitskom novinaru, Tedi Spalato na pogrebu je odsvirao baladu "Yesterday", njegovih omiljenih Beatlesa.

Milorad Bibić umro je umro prošlog petka u 60. godini u Kliničkom bolničkom centru Rebro u Zagrebu. Mosor je u bolnici završio koncem siječnja. Dok je bio na jednom rođendanu u Novom Sadu, osjetio je bolove u trbuhu, te kazao kako mu se čini da bi morao otići na pregled. Nažalost, otkriven mu je rak gušterače te ga liječnici nisu uspjeli spasiti.

Pročitajte više