Splitska policija: Nećemo ostaviti čovjeka na Rivi da gleda kada će se Fani parkirati!

Foto: Jadran Babić/Cropix

FANI HORVAT, samo što nije, Kerum, danas je opet parkirala na Rivi na svoju standardnu poziciju, koja, dakako, nije dozvoljena za parkiranje pa ni prve žene grada Splita. Bijeli terenac Mercedes nije privukao pažnju Hvidre, koja po dogovorenoj proceduri policiji šalje fotografiju vozila u prekršaju, nakon čega se pristupa uklanjanju. Od toga ništa. Nigdje pauka, nigdje policije. Fani je bezbrižno ispijala piće u svojoj Ćakuli u Kerumovom društvu.

U splitskoj policiji pojasnili su da je već bilo nekoliko intervencija u vezi pogrešnog parkiranja, kako Fani, tako i Keruma. Javnost je, međutim, dojma da pravna država sabotira vlastiti rad te prvi par grada Splita pušta nesmetano da pakira kako i gdje stigne.

Policija ima jednaki tretman za sve, Kerum i Fani nisu ništa posebno

Marko Srdarević, zamjenik načelnika splitske Policijske uprave, kaže da uredno reagiraju na svaku dojavu i da Kerum i Fani uopće nemaju nikakav povlašteni status, već da je zakon za sve jednak.

Kako je jednak za sve, policija neće posvetiti dodatnu pažnju ovom problemu, koji je posljednjih tjedana eskalirao u tolikoj mjeri da vodeće medijske kuće šalju ekipe danima na Rivu samo da pronađu onaj tako prepoznatljivi bijeli terenac. Moglo bi se reći, Mercedes Fani Horvat postao je u posljednjih mjesec dana najprepoznatljiviji simbol Splita. Čim vidiš auto, znaš da je Split. Tko zna, možda u HGS-u to zovu brandiranje.   

Na Rivi ništa nova...

"Nećemo ostavljati policajca da dežura je li se netko krivo parkirao na Rivi, jer bi to značilo da dodatno opterećujemo naše ionako prezaposlene kapacitete", kazao nam je Srdarević.

Index je već pisao o ovom problemu. Glavni problem bi, vrlo lako, mogao biti upravo u Hvidri s obzirom da je treći na Kerumovoj listi šef Nadzornog odbora Hvidre d.o.o. Mario Sičić. Inače vrlo ažurni, Kerumovog Passata i Mercedes Fani Horvat zaobilaze u širokom luku...

S druge strane, u policiji su oprezni. Ni pozornik u odori, ni inspektor u civilu. Uostalom, na što bi to ličilo? "Alo centrala, evo je. Parkirala se. Šaljite pauka...". Bolje ovako. Fani na mjestu, Hvidra u Ćakuli, policija ništa ne zna, u novinama svaki dan ista slika. Na Rivi ništa nova...    

 

Pročitajte više