Sredinom godine stiže WC papir Narodnih novina

Screenshot: YouTube

NARODNE novine idući mjesec kreću u proizvodnju toaletnog papira. Najprije će se proizvoditi toaletna konfekcija za ministarstva i bolnice, a od svibnja Narodne novine planiraju proizvodnju vlastitog brenda toaletnog papira.

Kako javlja Poslovni dnevnik, u tvornici u Krapini za sada je zaposleno devet radnika, što je dovoljno za održavanje pogona u jednoj smjeni. U Narodnim novinama vjeruju da će vrlo skoro zaposliti oko 40 radnika, te raditi u tri smjene.

Iz Italije je dopremljen četiri milijuna eura vrijedan stroj talijanskog proizvođača Fabija Perinija. Taj je stroj, prema riječima Ivice Dalića, voditelja odjela proizvodnje u Tiskari Narodnih novina, tek deseti te vrste u svijetu.

Isti proizvođač Narodnim će novinama u roku od deset mjeseci dostaviti i drugi, 2,2 milijuna eura vrijedan uređaj, koji će se koristiti za proizvodnju papirnatih ručnika i maramica. Papir koji će koristiti u proizvodnji Narodne novine također nabavljaju iz Italije.

Osim vlastitog brenda toaletnog papira, Narodne novine planiraju i proizvodnju papirne konfekcije za velike trgovačke lance. Prema informacijama Poslovnog dnevnika, u tijeku su pregovori s gotovo svim lancima koji su prisutni na hrvatskom tržištu.

Pokušaji Narodnih novina da se bace u proizvodnju toaletnog papira su, podsjećamo, prije nekoliko mjeseci zabavljali hrvatsku javnost. Izvorna zamisao bila je da će toaletni papir Narodne novine proizvoditi u vlastitoj hali u Kukljanovu kraj Rijeke, ali ispostavilo se da stroj kojeg su nabavili ne može stati u taj prostor. Izgledalo je u jednom trenu kako da će Narodne novine morati odustati od posla s WC papirom, ali na kraju je ipak iznajmljen prostor u Krapini u koji je smještena proizvodnja.

Pročitajte više