Srpska policija objavila video kretanja otmičara dvogodišnje Maše

Screenshot: Youtube

VIDEOSNIMKA kretanja otmičara dvogodišnje Maše Prenković u Beogradu objavljena je uz suglasnost srpskog tužitelja, prenosi Blic. Na njima se vidi bračni par Sebastijan i Goren Branši, te njihova kćer Kristel Eje (26), koji s ušli u Srbiju iz Rumunjske 12. ožujka, preko graničnog prijelaza Vatin kod Vršca.

Tada su ih prvi put snimile kamere. Zatim su bili u Pančevu u tržnom centru i ručali su u McDonalds'u. Spavali su na parkiralištu u svom BMW-u. Kad su došli u Beograd prvo su se vozili ulicama grada, a oko 12 su ušli u naselje Braće Jerković gdje su oteli Mašu, koja se s mamom vraćala iz trgovine.
 

Automobil s otmičarima odjurio je na auto-put u smjeru Zagreba. Kamere su na benzinskoj postaji oko podneva snimile prolazak BMW-a koji je vozio iznad dopuštene brzine.

Pokušali su se riješiti djevojčice
 

Nisu se zaustavljali ni na naplatnoj rampi kod Šimanovaca nego su projurili kroz nju i slomili je. Policijski presretač jurio je za njima.
 
Blizu izlaza za Sremsku Mitrovicu su se pokušali riješiti djevojčice iz auta, ali ih je tad uspjela zaustaviti policija.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su snimku objavili da pokažu da je policija s tužilaštvom do detalja ušla u svaki element krivičnog dijela.

"Energičnom akcijom policije pokazali smo da nećemo dozvoliti da Srbija bude poligon za kriminalne grupe koje se bave trgovinom ljudima, koje otimaju našu djecu i odvode ih u inozemstvo", rekao je ministar. 

Pročitajte više