Srpski diler radnike koji su mu zalijevali skunk plaćao 1500 eura mjesečno

UVIĐAJ u laboratoriju skunka koji je 15. svibnja otkriven na beogradskoj Zvezdari još traje, a srpska policija je u međuvremenu došla do novih i vrlo zanimljivih podataka o radu grupe koja je proizvodila umjetno modificiranu marihuanu.

Grupu je predvodio 54-godišnji V.L. iz Novog Beograda, koji je na platnoj listi imao nekoliko suradnika koji su se brinuli o biljkama i zalijevali ih, uklanjali kvarove i osiguravali objekt, piše Blic. Gazda je očito pri određivanju plaće u vidu imao i faktor rizičnosti posla, jer je svoje "vrtlare" plaćao čak 1500 eura mjesečno.

Svaki je član grupe navodno imao svoje zaduženje, a dalja istraga ide u pravcu otkrivanja kome je ova grupa prodavala skunk. "Laboratorij je bio smješten u podrumima tri kuće koje se nalaze jedna pored druge, a sve tri je V.L. uzeo u zakup. Prema zadnjim podacima, proizvodnjom skunka se bavi od 2006. godine, kada je najprije unajmio jednu kuću i u podrumu organizirao proizvodnju. U međuvremenu je zakupio  još dvije susjedne kuće, izbio zidove između podruma i napravio laboratorij od 200 kvadrata", kazao je za Blic izvor upoznat sa istragom.

Navodi i kako je otkriveni laboratorij jedan od najsuvremenijih koji je do sad otkrivena u Srbiji. "Oprema u laboratoriju vrijedna je 350.000 eura i bila je namijenjena svim fazama proizvodnje, od uzgoja biljaka, do sušenja i vakuumiranja", navodi izvor, dodavši da je policija po upadu u laboratorij otkrila 260 kilograma skunka spremnog za prodaju i 200 kilograma u sirovom stanju.

Pročitajte više