Stipe Gabrić Jambo nakon 16 godina izgubio vlast u Metkoviću! Novi gradonačelnik je Božo Petrov!

Foto: Denis Jerković/Cropix

STIPE GABRIĆ JAMBO, gradonačelnik je Metkovića još od 1997. godine,danas je prvi puta nakon 16. godina pretrpio težak izborni poraz.


Nakon što su prebrojani svi glasovi postalo je jasno - novi gradonačelnik Metkovića je Božo Petrov, koji je osvojio čak 67,94 posto glasova, dok je Stipo Gabrić osvojio svega 31,02 posto glasova.

Nezavisna lista Most u Metkoviću je u prvom krugu izbora osvojila čak 46,25 posto glasova birača za Gradsko vijeće Grada Metkovića te tako dobila većinu od devet mandata. Gabrićeva lista HSS-a imala je 27,20 posto što bi bilo pet vijećnika, a lista HDZ-a s koalicijskim partnerima dobila je 3 mandata ili 19,24 posto.  

"Ovaj grad pripada i onima koji nisu glasovali za most. Do sada je gradonačelnik imao grad, a sada grad ima svoga gradonačelnika. Ovo nije stvar Nikole, Kate i mene. Vi ste ovo napravili i zato pljesak pripada vama", kazao je novi gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov.

"Zahvala svim Metkovcima što su odabrali promjenu. Ono što bih volio izdvojiti, ono što je u malim sredinama san, ali i većim gradovima, u Metkoviću je postala java. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na ovu odgovornost.

Prvi potez nam je napraviti presjek činjeničnog stanja grada, a zatim krenuti sa strategijom i Metković graditi dalje.

Mi smo uvijek naglašavali samo stručnost i obrast, svi koji su stručni nemaju razloga strepiti od otkaza i to nam nije u cilju jer to samo vraća Metković nazad", rekao je Božo Petrov, novi gradonačelnik Metkovića.
 

Pročitajte više