Stipe Ringwald optužen za teško ozljeđivanje britanskog turista na Hvaru

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog protiv Šibenčanina Stipe Ringwalda, kojeg terete da je u srpnju 2006. godine na hvarskoj rivi pred klubom Carpe Diem teško ozlijedio tamnoputog turistu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ringwalda terete da ga je izudarao po glavi, slomio nos, te odgrizao komad lijeve uške.

Gotovo šest godina istrage

Istraga se, inače, sve donedavno vodila i protiv splitskog kirurga dr. Hrvoja Tomasovića, koji je 20-ak dana nakon incidenta čak i pritvoren na par dana. Premda je Tomasović uvjeravao da je samo razdvajao sukobljene strane, postupak se vodio sve dok vještak nije ustanovio da u okršaju na hvarskoj rivi nisu zadate osobito teške ozljede. Nejasno je zašto se to nije odmah utvrdilo jer onda ne bi bilo nikakve osnove ni za progon protiv Tomasovića.

Inače, ovaj postupak odužio se i zbog toga što je oštećeni trebao biti saslušan u domovini zamolbenim putem, pošto mu se u Hrvatsku nakon neugodnog iskustva više nije dolazilo. Istraga se vodila i protiv Karle Krnete, tadašnje Ringwaldove djevojke, koja je i zahukala cijelu situaciju nabacujući se Britancu.

Za Ringwalda je, inače, zatražena zatvorska kazna.

Pročitajte više