Što rade nezavisni ljevičari: Vukšić poziva HDZ da otvore šampanjac, a Linić s Bandićem jača ljevicu

Foto: Screenshot Youtube, FAH, MilanBandić-Facebook

"U HDZ-u već sada mogu otvarati šampanjac", tvrdi Branko Vukšić u svom komentaru o datumu izbori naglašavajući da si je "Zoran Milanović pucao u nogu" s datumom izbora. Naime, zastupnik Vukšić volio bi da su izbori 15. siječnja ili početkom veljače, što bi značilo da Sabor radi što duže.

Sa službene saborske adrese dijele Facebook statuse novinarima

"Pametan strateg bi za raspuštanje Sabora izabrao 15. prosinca i do toga dana činio sve da njegova obećanja ne budu samo mrtvo slovo na papiru. Zašto baš 15. prosinca? Zato što se Sabor mora raspustiti u ustavnome roku, dakle do 22. prosinca", tvrdi Vukšić čija saborska tajnica redovito obaviještava novinare u formi priopćenja sa službene saborske adrese što je tog dana saborski zastupnik objavio na svom privatnom Facebook profilu. 

Vukšić tvrdi i da je stvaran rezultat Milanovićeve Vlada - glad djece.

"Stalo im je, vidimo, odjednom i do gladne djece u školama o čemu sam unatrag godinu i
pol dana govorio u Saboru nekoliko puta. Vladajući su podizanje glasa protiv gladi u
školama nazvali senzacionalizmom. A sada, vidi vraga, ministrica Opačić slavodobitno

najavljuje da će Vlada nahraniti svu gladnu djecu u školama!? A te je djece, poručuju iz
Vlade, 17,5 tisuća. I to je stvarni rezultat rada ove Vlade; glad djece", zaključuje Vukšić.

Linić bi s Bandićem jačao ljevicu

Ni drugi član Nezavisnih ljevičara Slavko Liniće ne miruje. Milan Bandić svakog dana na vrata očekuje nove optužnice USKOK-a i DORH-a, a umjesto poziva u Remetinac dočekao je Linićev poziv u politički savez i to pod izlikom da "pojača ljevicu".

“Bandić bi mogao sa svojim radnim rezultatima postići i određeni politički rezultat. Nije li bolje da takva lista s mjerljivim rezultatima bude više lijevo u ovim izborima, povezana s lijevim listama i pojedincima, nego obrnuto? To bi bilo jačanje lijevog bloka”, rekao je Linić u razgovoru za Novi list. 

Pročitajte više