Što se događalo pred sinjskim Piccadillyjem: Pucao na boksačkog olimpijca jer mu nije dao u diskoteku

Foto: destinacije.com

33-GODIŠNJEM poduzetniku iz Hrvaca, koji je jučer rano ujutro pred diskotekom Piccadilly zapucao na 36-godišnjeg boksačkog olimpijca Vedrana Đipala, vlasnika zaštitarske tvrtke u Sinju, izrečena je zaštitna mjera, a ne pritvor. 

Prema odluci splitskog Županijskog suda osumnjičeni neko vrijeme neće smjeti u diskoteku. Splitski sud smatra da će to biti dovoljno da opet ne dođe u priliku da ispuca koji metak.

Ne zna se kako će mjera pasti osumnjičenom, jer pucao je upravo zbog toga što ga Đipalo radi nedavnog incidenta i tučnjave nije pustio u diskoteku.

Okidao je, ali pištolj nije opalio

Kada je shvatio da neće u Piccadilly sa dvojicom prijatelja, koji su pušteni bez problema, osumnjičeni se prilično uzrujao. "Vidjet ćeš ti tko sam ja", rekao je Đipalu i otišao kući po pištolj. 

Vratio se nakon pola sata i cijev Crvene zastave kalibra 7,65 milimetara uperio Đipalu u čelo. Okidao je, no pištolj nije opalio. Kada je shvatio da je vrag odnio šalu, Đipalo se sklonio iza zida, no ipak je prije toga jedno zrno probilo njegovu Spitfire jaknu.

Na mjestu događaja pronađena je jedna čahura. Je li se metak zaglavio ili pištolj nije opalio jer metak nije bio u cijevi, utvrdit će se vještačenjem.

 

 

Pročitajte više