Strani mediji o Čačiću: "Ovo je tektonski poremećaj za Vladu, odlazi Milanovićev gromobran"

O PRAVOMOĆNOJ presudi sada već bivšem prvom potpredsjedniku Vlade RH te hrvatskom ministru gospodarstva Radimiru Čačiću, kao i o njegovoj ostavci nakon što je iz Katra sletio u Hrvatsku te doznao za presudu, odmah su izvijestile inozemne agencije, a njihovih posredstvom i brojni strani mediji.

> Radimir Čačić podnio ostavku!

Među onima koji pišu o tome kako Čačić zbog izazivanja teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u Mađarskoj, odlazi iz politike te mora u zatvor su Reuters, AP, BBC, Bloomberg, Euronews, Le Figaro, Chicago Tribune, Washington Post, MTI, ANSA...

Zanimljivo je i kako Bloomberg u svojoj analizi ističe kako je upravo Čačić bio jedan od glavnih pokretača reformi u hrvatskom gospodarstvu te osoba koja se zalagala za jačanje položaja Hrvatske u Ini, čiji je suvlasnik mađarski MOL. Čačića strani mediji redom opisuju kao "ključnog čovjeka hrvatskog gospodarstva", a talijanska novinska agencija Ansa navodi i kako ga analitičari zovu "gromobranom" premijera Zorana Milanovića.

Radio Slobodna Evropa izvještava o Čačićevom odlasku riječima: "Čačić je i prije početka suđenja za prometnu nesreću u Mađarskoj kazao da će u slučaju bezuvjetne zatvorske kazne dati ostavku na funkciju u Vladi, ali i u stranci. Hrvatski mediji javljaju je ovo tektonski poremećaj za Vladu Hrvatske, a neki od njih spekuliraju i o tome tko će zamijeniti Čačića".

Pročitajte više