Sud ne pušta Barabu: Osumnjičeni za Kovino ubojstvo nudio nekretnine vrijedne milijun kuna za slobodu

SUTKINJA istrage Ljiljana Stipišić nije prihvatila ponudu Ante Bilića zvanog Baraba, boksača osumnjičenog za ubojstvo Marijana Bilića Kovačevića zvanoga Kova, da za milijun kuna jamčevine napusti istražni zatvor na Bilicama.

Nema gotovine, ponudio nekretnine u vlasništvu obitelji

Baraba je putem svog odvjetnika Željka Gulišije u nedostatku gotovine ponudio u zalog nekoliko obiteljskih nekretnina u vlasništvu šire obitelji. Nije pomoglo, jer Baraba još nije iznio obranu i pojasnio što se dogodilo u Podstrani prije mjesec dana. 

Od odvjetnika Gulišije doznajemo kako će se žaliti na odluku sutkinje Stipišić te da bi Bilić obranu mogao iznijeti za tjedan dana. Moguće da će poslije toga ponovno zatražiti puštanje iz istražnog zatvora.

Kovina obitelj traži da se Baraba goni za teško, a ne "obično" ubojstvo

Gulišija tvrdi da se jamčevina može ponuditi i kod ovako teških kaznenih djela. Pojasnio nam je da to ne bi bilo moguće ukoliko bi se Bilića teretilo za teško ubojstvo koje nosi sankciju dugotrajnog zatvora. Ovdje, međutim, to nije slučaj. Makar zasad.

Državno odvjetništvo, naime, ne vidi elemente potrebne da prekvalificira kazneno djelo u teško ubojstvo, s čim se ne slaže obitelj ubijenog. Kako neslužbeno doznajemo, ogorčeni su stavom tužilaštva te smatraju da bi se Barabu trebalo goniti za ubojstvo iz svirepe osvete, odnosno, koristoljublja.

Ubio ga zbog otetog Rolexa?

Premda se motivi ubojstva još nagađaju, sva je prilika da iza svega stoji svađa zbog vrijednog Rolexa kojeg je Baraba oteo Kovinom prijatelju i zbog čega su zahladili odnose. Bilić je sat prodao za 11 tisuća kuna i zbog toga se protiv njega na šibenskom sudu vodi postupak. Kova je molio Barabu da sat vrati, ali ovaj ga nije poslušao. Dotad su inače bili nerazdvojni. Kova mu je financirao mečeve, vodio ga po svijetu.

Baraba izgubio spor protiv Keruma

Prije mjesec dana Bilić je Kovu izrešetao s četiri metka iz pištolja. Najprije ga je pogodio u noge, a onda u trbuh. Posljednji metak bio je fatalan i završio je u Kovinoj glavi. Baraba se iz Podstrane potom odvezao na Tursku kulu. Navodno se htio ubiti. Policajci su ga bez većih problema pronašli i priveli.

Prije dva tjedna splitski sud je odbio Barabinu tužbu protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Tužio ga je za plaću i sponzorstva za mečeve. Nije, međutim, uspio dokazati svoje tvrdnje.

Pročitajte više