Sudac Kolakušić kod Stankovića govori o pljački stoljeća!

Foto: HRT

ALEKSANDAR STANKOVIĆ u svojoj emisiji "Nedjeljom u 2" ovoga će tjedna ugostiti suca Mislava Kolakušića.

"Koja je to pljačka u Hrvatskoj veća od privatizacijske pljačke? Na to pitanje u emisiji Nedjeljom u dva 23. veljače odgovara sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić. Emisija obrađuje najspornije slučajeve predstečajnih nagodbi u Hrvatskoj poput Europapress Holdinga, Industrogradnje i Čazme", stoji u najavi emisije Aleksandra Stankovića na službenoj Facebook stranici NU2.

Ovaj sudac Trgovačkog suda u Zagrebu poznat je po svom pokušaju da raskrinka predstečajne nagodbe i pokaže ih u pravom svjetlu - kao legaliziranu pljačku. Zbog toga se našao na meti oštrog napada ministra financija Slavka Linića, te medijske mašinerije zadužene za širenje državne propagande.

Udarci ispod pojasa Kolakušića nisu pokolebali. U velikom intervjuu za Index ustvrdio je da su Linićeve predstečajne nagodbe napravljene po mjeri najbogatijih. Ukazao je na činjenicu da se predstečajne nagodbe lako mogu zloupotrijebiti, zbog toga što firme u predstečaju same određuju tko im je i koliko dužan zbog čega stvarni vjerovnici ostaju bez svog novca.

"Vjerujem da su odustajanje od započetog, nedosljednost u stavovima i niska razina društvene hrabrosti i nadasve odgovornosti, dovele naše društvo u ovakvu teško podnošljivu situaciju, kako u ekonomskom tako i u svakom drugom smislu. Sljedeći korak je obraćanje Europskoj komisiji radi pribavljanja mišljenja radi li se u pojedinim postupcima o zabranjenim državnim potporama", najavio je Kolakušić nakon što je Ustavni sud odlučio da neće odlučivati o njegovom zahtjevu za ocjenom ustavnosti predstečajnih nagodbi.

Pročitajte više