Sudar vlakova u Poljskoj: Sprema se optužnica protiv kontrolora, on od šoka završio na psihijatriji

KONTROLOR željezničkog prometa suočit će se s optužnicom zbog jučerašnjeg sudara vlakova u Poljskoj u kojemu je poginulo 16, a ozlijeđeno više od 50 ljudi.

Dva zaposlenika koji su bili zaduženi za skretnicu su ispitani, a protiv jednoga je u tijeku podizanje optužnice. Podsjećamo, vlakovi su se sudarili frontalno, nakon što su oba završila na istome kolosijeku. Nepažljivi kontrolor mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju do osam godina.

Još nije službeno optužen za nenamjerno izazivanje sudara zbog zdravstvenog stanja u kojemu se nalazi. Poljski mediji javljaju da je u šoku te da je odveden na liječenje u psihijatrijsku bolnicu.

U Poljskoj je proglašena dvodnevna žalost zbog sudara dvaju vlakova na pruzi Varšava-Krakow. Do nesreće je došlo u gradiću Szczekociny, a potvrđeno je kako je do sudara došlo jer se vlak, koji je vozio prema Krakowu, nalazio u krivom kolosijeku.

Oba su brza vlaka vukla ukupno deset vagona s više od 350 putnika, među kojima je bilo i nekoliko stranaca. Premijer Donald Tusk, koji je stigao na mjesto nesreće, potvrdio je kako nitko od stranaca nije ozlijeđen. Ipak, kasnije je utvrđeno da je među poginulima i jedan državljanin SAD-a te da su ozlijeđeni i građani Češke, Moldavije i Ukrajine, javlja BBC.

Pročitajte više