Suđenje Slabinjcu: Na tijelu Hajdukovića čak 32 prostrjelne rane

Foto: HRT

U NASTAVKU suđenja bivšem policajcu Mariju Slabinjcu, optuženom za teško ubojstvo svoje supruge Blaženke i njezina prijatelja Ivana Hajdukovića, danas su na sisačkom Županijskom sudu iskaz dali sudski vještaci, navodeći kako je optuženi na žrtve, odnosno njihov automobil ispalio najmanje 13 hitaca.

Obdukcijom tijela žrtava, kako je napomenula patologinja Irena Novosel, na tijelu Blaženke Slabinjac pronađeno je deset prostrjelnih rana, a na tijelu Hajdukovića čak 32 rane, koje im je optuženi zadao hicima iz automatske puške. Smrt je kod oboje nastupila zbog teških ozljeda vitalnih organa i iskrvarenja, a mnoge su prostrjelne rade žrtvama nanesene i nakon smrti.

U Hajdukovićev automobil, koji je Slabinjac presreo svojim autom 11. lipnja prošle godine i u kojem se, osim žrtava, nalazilo i troje malodobne djece, ispaljeno je najmanje 13 hitaca, svjedočio je balističar Marin Marinović. On je rekao kako su svi putnici u vozilu za vrijeme pojedinačne ili rafalne puščane paljbe, bili životno ugroženi.

Vještakinja Ana Megerle je predočila rezultate psihijatrijskog vještačenja, prema kojima je osumnjičeni iznadprosječnih intelektualnih sposobnosti, uz poremećaj ličnosti s paranoičnim i disocijalnim obilježjima, što uključuje i agresiju. Kako je rekla, to znači da je u cijelosti bio svjestan svojih postupaka te vladao svojom voljom.

Obrana optuženog je zatražila izdvajanje balističkog vještačenja, jer tvrdi da su i balističar Marinović i okrivljeni Slabinjac djelatnici Ravnateljstva policije, što je za sudski postupak nezakonito. Zbog toga je sutkinja Melita Avedić, glavnu raspravu privremeno prekinula, dok se ne provjeri radni status optuženoga.

Nakon što ga je supruga Blaženka napustila i s dvije djevojčice otišla živjeti kod Hajdukovića, počeli su međusobni sukobi i prijetnje. Kako su izjavili neki svjedoci, Slabinjac nije podnio da njihove dvije djevojčice žive s majkom kod Hajdukovića. Inače, Slabinjac, koji se u istražnom postupku branio šutnjom, pred sudskim je vijećem izjavio da se ne osjeća krivim.

Pročitajte više