Suđenje bivšem suvlasniku hotela Lav: Kurtović će se nagoditi s Državnim odvjetništvom?

Foto: worldtravelawards.com

IVICA KURTOVIĆ, direktor Eurodoma i bivši suvlasnik hotela Lav, danas je na početku suđenja za utaju 5,9 milijuna kuna poreza, kazao da se ne osjeća krivim. Smatra, naime, da navodi optužnice nisu istiniti.

Unatoč tome, kako neslužbeno doznajemo, moguće je da će doći do nagodbe između Kurtovića i Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koje je zatražilo zatvorsku kaznu od 15 mjeseci.

Kurtovića terete da je još 2004. godine prejeftino prodao tvrtke Eurodom-trgovina i Brodosplit-inženjering s nakanom da državu zakine za gotovo šest milijuna kuna poreza.

Od Ferrarija i Lava do predstečajne i plaće od pet tisuća kuna

Branitelj Pero Tolić kazao je kako financijski vještak nije uzeo u obzir svu relevantnu dokumentaciju pa će tražiti da ga sud pozove na raspravu kako bi se otklonili prijepori. Branitelj Tolić ustvrdio je i kako država nije oštećena jer je mogla naplatiti svoju tražbinu osiguranu nekretninama dovoljne vrijednosti.

Eurodom je, inače, u predstečajnoj nagodbi, a Kurtović se i dalje vodi kao direktor s mjesečnim primanjem od pet tisuća kuna. U svoje je doba nabavio Ferrarija kojeg je slupao sin Petra Pripuza, vlasnika CIOS-a.

 

Pročitajte više