Sutra počinje projekt EUforija!

PROJEKT EUforija zamišljen je kao serija edukacija poduzetnika iz Hrvatske za njihovu što bolju prilagodbu skorom ulasku Hrvatske u EU 1. srpnja 2013. godine. Povod je bio u medijima javno izražena nepripremljenost najvećih hrvatskih kompanija na ulazak u EU po uspješnom održanom referendumu za EU na kojem je 22. siječnja 2012. 67 posto Hrvata zaokružilo ZA ulazak u EU.

Pomno pripreman i organiziran u suradnji Centra za međunarodni razvoj - CID, Udruge Hrvatski izvoznici i TF Marketinga, predstavljen je Europskoj delegaciji u Hrvatskoj, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koji su prepoznali kvalitetu i sveopći društveni karakter projekta i njegovu rijetko viđenu orijentiranost na poduzetnike te je dobio podršku i pokroviteljstvo tih dviju važnih institucija.

Projekt EUforija započinje serijom jednodnevnih konferencija posvećenih poslovanju EU i svaki mjesec drugoj sektorskoj temi.

Prva je na radu Prerađivačka industrija i to 13. lipnja.

RASPORED: Prerađivačka industrija, konkurencija i unutrašnje tržište

08.00-09.00 Registracija
09.00-09.30 Otvaranje i pozdravni govor: Paul Vandoren, Šef delegacije EU u Hrvatskoj; Mr.sc.Neven Mimica potpredsjednik Vlade RH; Prof.Dr.sc. Branko Grčić potpredsjednik Vlade RH i Ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade RH i Ministar gospodarstva
09.30-10.30 Prof.dr.sc. A.Babić, direktor CID-a i potpredsjednik Hrvatskih izvoznika: "Što se događa 1.07.2013."
10.30-11.30 Suzana Kulaš, TF Marketing: "Marketing i branding u EU"
11.30-11.45 Coffee break
11.45-13.15 Okrugli stol: "Strategija i praktični aspekti poslovanja u EU": Prof.dr.sc. A.Babić, direktor CID-a i potpredsjednik Hrvatskih izvoznika; Zorica Kučić Vitaljić, savjetnica Hrvatskih izvoznika; Veljko Drakulić, BonLine; Ivanka Maričković Putrić, izvršna direktorica HBORa, Dr.sc. Jakša Puljiz, Zamjenik ministra za regionalni razvoj i fondove EU
13.15-14.00 Ručak
14.00-16.30 Panel: "Promjene, prilagodbe, prijetnje i prilike u prerađivačkoj industriji": Darinko Bago, predsjednik uprave Končar EI d.d. i predsjednik Hrvatskih izvoznika; Paul Vandoren, Šef delegacije EU u Hrvatskoj, Prof. Zoltan Pogatsa, University of West Hungary, Metka Jerina donedavna ravnateljica za međunarodne odnose Ministarstva gospodarstva Slovenije, moderator Prof.dr.sc. A.Babić, direktor CID-a i potpredsjednik Hrvatskih izvoznika.

Pročitajte više