Sve zbog Turističke palače: Baldasarovih pet najavilo tužbu protiv Marijane Puljak

Foto: Index

DAMIR ĆOSIĆ RODA, Igor Boraska, Ivica Grubišić Gire, Tomislav Alujević Grgas i Damir Vidošević, nezavisni vijećnici koji su podržali novo plodouživanje Turističke palače tako što su glasali i bili u vijećnici spašavajući kvorum za gradonačelnika Ivu Baldasara, danas su najavili kako će tužiti Marijanu Puljak, koja ih je prozvala za političku trgovinu i poslušništvo. Tužit će je ako se ne ispriča. S obzirom da se ne misli ispričati, jer smatra da bi se vijećnici trebali ispričati njezinoj Listi, onda ostaje vidjeti hoće li slučaj zaista završiti na sudu.

Zanimljivo je da su se vijećnici javnosti danas obratili u maloj vijećnici Banovine, a koristili su u dlaku isti termin kao i onaj koji im je prostor dao za konferenciju. Baldasar je, naime, već tijekom vikenda u reakciji na obraćanje Puljak, koja je sjednicu na kojoj je prošlo novo plodouživanje nazvala jednom od najsramotnijih scena u povijesti demokracije u Splitu, kazao kako je destruktivna, a tako su danas zborili i Roda i ostali. Termin je izvorno Kerumov nastao u doba obračuna sa urbanim Jugoslavenima i njegovo korištenje najbolje pokazuje u kolikoj mjeri se SDP-ov gradonačelnik približio HGS-ovom, i to ne samo po retorici. 

Gire: Puljak vrši mobing i teror

Grubišić Gire kazao je kako je Puljak na početku svoje političke karijere koalirala sa SDP-om i A-HSP-om, što je neprincipijelno.

"Non stop vrši mobing i teror u vijećnici, a naročito u pauzama. Netko joj treba reći dosta. Sama je sebe proglasila savješću grada. Nećemo dozvoliti da nas etiketira. Tužit ćemo za klevetu i ostala tri vijećnika ako se ne ograde", kazao je Gire, koji radi na ugovor o autorskom djelu u Vodovodu i kanalizaciji, dok je Vidošević član Nadzornog odbora iste firme. Roda je, pak, koalirao na Sućidru sa SDP-om unatoč svojoj pravaškoj orijentaciji, dok je Boraska na čelu Splitskog saveza športova koji dobiva novac od Grada Splita. On i Gire u Vijeće su ušli na Listi Anđelke Visković koju je Baldasar zaposlio kao savjetnicu.

Grubišić Gire kaže da je zbog razgovora na uvođenju kanalizacije na Sirobuji cijeli dan na terenu i da su mu troškovi veći od plaće koju primi u Vodovodu. Kaže kako nije za blokadu rada, već je obećao podršku zbog projekata. Baldasar ga je naslijedio od Keruma.

Boraska: Ovu vlast dočekali su veliki problemi

"Jadan je onaj koji druge vrijeđa da bi sebe izdigao. Ovu vlast dočekali su veliki problemi, a proračun sam podržao jer ima vrijednih stvari. Lani sam bio protiv, a i ove godine nisam sasvim zadovoljan kako se dijelio novac za sport. Ne znam zašto bi odustali od plodouživanja, pogotovo sada kada je rok skraćen na 20 godina", bio je Boraska pun obzira prema Baldasaru. Kaže kako će predložiti zabranu zapošljavanja u Banovini dok suma koja se izdvaja za plaće ne padne ispod 20 posto godišnjeg proračuna.

Roda, koji je na prvom natječaju za plodouživanje branio Baldasara i svog prijatelja Stipu Mađora, kojem se namještao posao, kaže kako Marijana Puljak samo galami i da će on nastaviti po svom pravaškom svjetonazoru, razumu i uvjerenju na dobrobiti grada. Savjetovao je Puljak da se sabere i revidira svoju ulogu gradske vijećnice. Tvrdi da njih nitko nije lovio, a i u ime Kerumovog Marija Sičića poručio je da ni njega nisu lovili po hodnicima Banovine jer ga 1991. nisu lovili pa neće ni sad.

Na tiskovnoj konferenciji nije bilo Alujević Grgasa, kojeg je Vidošević ispričao bolešću. Njih dvojica u Vijeće su ušli na listi don Ivana Grubišića, no razišli su se pa sad nastupaju solo, a govorilo se i o mogućnosti da pristupe Čačićevim reformistima. Roda je, pak, u Vijeće ušao na listi HDZ-a kao član HSP AS. HDZ je protiv plodouživanja, ni njih kao ni vijećnika Marijane Puljak nije bilo u vijećnici kada se glasalo o plodouživanju, a kako smo već izvijestili, kvorum je sačuvao upravo Kerumov Mario Sičić, kojeg je Baldasar doslovno doveo do vijećnice, kao što se da vidjeti iz video snimka. 

 

 

Pročitajte više