Svi se opraštaju od Arsena: "Hvala ti za note, za stihove, za ljepotu koju si unio u naše živote"

Foto: Hina, Index

NAKON duge i teške bolesti sinoć je u KBC-u Zagreb preminuo legendarni Arsen Dedić. Vijesti posljednjih dana nisu bile dobre, već nekoliko dana, znalo se to, stanje legendarnog pjevača bilo je prilično teško, no, ipak, na neke se stvari u životu nemoguće pripremiti. Vijest o smrti ovog svestranog umjetnika pogodila je brojne Arsenove prijatelje, suradnike i kolege glazbenike.

"Tuga pregolema! Umro je Maestro" kratko je na svojoj Facebook stranici napisao Massimo objavivši pjesmu "Za jednom kapi čistog života" koju je u duetu s Arsenom otpjevao.

 

Tuga pregolema!Umro je Maestro!

Posted by Massimo (Official) on Monday, August 17, 2015


"R.I.P. Arsen Dedić
Veliki car koji je obilježio jedno vrijeme i napisao mnogo predivnih pjesama", na svom Twitter profilu napisao je Vlado Georgiev, crnogorski pjevač

"Pamtim ga kao velikana, legendu, jednog od najvećih pjesnika ovih prostora, čovjeka koji je volio moju najdražu Gabi i tatu od genijalnog Matije. Arsene...neka Vam je laka zemlja, Bog neka pomiluje Vašu dušu. Pamtit ću Vas kao najvećeg šarmera među glazbenicima i kao najvećeg pjesnika. Neka Vam je laka zemlja čuvali Vas anđeli i na rukama nosili.. ❤", u emotivnom postu od Arsena se oprostila Nina Badrić.

 

Jednom sam imala tu privilegiju pjevati Arsenovu pjesmu. Zvala se to 'Večer posvećena Arsenu u Opatiji'. Tada je njegova...

Posted by Nina Badrić on Monday, August 17, 2015


"Pamtit ću ga kao hodajuću instituciju i enciklopediju. Mislim da je imao toliko poučnih riječi i rečenica da mu ni Google nije bio ravan. Cinik sa osebujnim smislom za humor. Privilegija je bilo svako druženje sa gospodinom Arsenom kao i što je privilegija bila od njega učiti i upijati svaku izgovorenu rečenicu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima gospodina Arsena", napisao je Toni Cetinski.

"Besmrtni ne umiru"

Od kolege glazbenika oprostio se i legendarni Zdravko Čolić:

 

 

 Petar Grašo od Arsena se oprostio njihovim zajedničkim duetom, pjesmom "Sad te se samo rijetko sjetim", dodavši i kako besmrtni ne umiru:

 

UMRO JE ARSEN DEDIĆ...tako pišu..ne..besmrtni je umiru..Arsen je samo otišao,vratio se Onom koji nam ga je "posudio" da...

Posted by Petar Graso on Monday, 17 August 2015

 

Od legende hrvatske estrade oprostila se i Jelena Rozga:

 

Adio legendo, putuj s pismom...

Posted by Jelena Rozga on Monday, 17 August 2015

 

Oprostio se i Balašević

 

Velika je sada tuga... otišla je istinska legenda ne samo ovog našeg područja, nego legenda svetskog kalibra... Arsene...

Posted by Đorđe Balašević on Monday, August 17, 2015

I Đorđe Balašević oprostio se od Arsena.

"Velika je sada tuga... otišla je istinska legenda ne samo ovog našeg područja, nego legenda svetskog kalibra... Arsene hvala za umjetnost!", napisao je Balašević, prilažući uz objavu i "Pjesmu Arsenu".

 

Pjesnik, kompozitor, glazbenik i slikar...Doviđenja najduhovitiji umjetniče!

Posted by Psihomodo Pop - official on Monday, August 17, 2015
 

Slava velikom čoveku i velikom umetniku! Otišao je tiho, ispevavši svoje note. RIP :(

Posted by Lepa Brena on Monday, August 17, 2015

Kornelije Kovač: Ostavio je opus i za generacije koje će tek doći

Kolega po glazbi i skladanju, Kornelije Bata Kovač, kaže da je Arsen iza sebe ostavio "djela za nove generacije". "Arsen je ostavio muzički opus ne samo generacijama koje su stasale s njim već i onim koje će tek doći. Njegov odlazak je veliki gubitak", kaže Kovač.

Pjevačica Neda Ukraden kaže da će Arsen "kroz svoje pjesme živjeti zauvijek". "Otišao je najveći pjesnik, kompozitor, pametni i duhoviti čovjek - Arsen Dedić. Imala sam čast poznavati ga, surađivati i družiti se.... Veoma sam tužna. Kroz svoje pjesme živjet će zauvijek", rekla je Neda Ukraden.

Bajaga: Otišao je najveći kantautor i pjesnik

Momčilo Bajagić Bajaga drži da je Arsenov odlazak veliki gubitak ne samo za glazbu već i općenito za kulturu. "Veliki umjetnik, najveći kantautor i pjesnik. Imao je težak period poslednjih godina i nadao sam se da će se izvući. Njegov odlazak je veliki gubitak za cijelu scenu i našu kulturu. Poznavao sam ga, bio je veoma duhovit čovek. Radio je i fenomenalnu muziku za kazalište", kaže frontmen grupe Bajaga i instruktori.

 "Javiše mi da si odustao od daljeg druženja sa svijetom. Svijet nikada neće odustati od druženja sa tobom dragi, veliki i jedini Arsene", poruka je skladatelja Zafira Hadžimanova.

Saša Leskovac: Umro je cijeli jedan svijet

 "Dan kada je umrla glazba. Polako se, neumitnim klatnom biološke ure, i naša generacija susreće s odlascima umjetnika koji su definirali naše živote. Samo u ovoj godini otišli su i Đuza, i Boba, i Kemo i Arsen…! I ne hoteći, prizivamo onu pomalo otrcanu i patetičnu frazu 's njima je umro i dio nas'. Ma nije umro jedan dio, već cijeli jedan paralelni svijet kojim smo definirali naše postojanje, koji nam je bio oslonac i podrška, koji je bio oduvijek tu, podrazumijevajući. I za koji smo mislili da nikada, kao ni mi, ne može umrijeti. A sada, kad se to desilo, ostajemo osiromašeni, izdani, ostavljeni. I sad šta je tu je. Valja se opraštati. Arsene, hvala ti za note, hvala za stihove, hvala za ljepotu koju si unio u naše živote. Počivaj u miru, Najveći", napisao je u autorskom tekstu za portal Radio Sarajeva Saša Leskovac.

Šerbedžija: Ništa neće biti isto za nas koji smo ga voljeli

Rade Šerbedžija, poznati hrvatski glumac i veliki Arsenov prijatelj, još je nedavno, na proljeće ove godine, s preminulim velikanom dijelio pozornicu. Bio je Arsen jedan od Šerbedžijinih gostiju na koncertu u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski 21. travnja. Bio je to Arsenov zadnji nastup.

"Meni je to strašan gubitak jer, prema meni, on je najveći pjesnik. Umro je jedan veliki čovjek bez kojega ništa neće biti isto za nas koji smo ga voljeli i odrasli uz njegove pjesme i uz njega kao prijatelja. A i za sve ljude u ovom svijetu koji su pjevali njegove pjesme, koji su odrastali s njima, ljubili s njima i umrli s njima", kazao je potreseni Šerbedžija u razgovoru za RTL.

Predin: Ne mogu zamisliti život bez njega

Arsenova smrt teško je pala i Oliveru Dragojeviću. "Kao čovjek, glazbenik, umjetnik - velik je to gubitak", kratko je komentirao Oliver.

Za Arsenom tuguje i slovenski kantautor Zoran Predin. "On je moj mentor, prijatelj i srodna duša. S jedne strane znam da je čovjek u godinama, ali s druge ne mogu zamisliti život bez njega", kazao je Predin.

Reakcije pratite na Indexu

Pročitajte više