Svjedočanstva preživjelih Kurda: IS-ovci su nadrogirane fanatične životinje koje uživaju u ubijanju

Screenshot: YouTube

TERORISTI Islamske države prijetnja su tisućama ljudi zarobljenima u Kobaneu, dok se oko grada vode krvavi sukobi, javlja Mirror.

Svjedočanstva preživjelih Kurda dočaravaju samo djelić užasa koji ekstremisti šire oko sebe.

"Mnogi nemaju kamo otići te su zarobljeni između grada i turske granice. Nalaze se na otvorenome te ih, ukoliko ih se ne spasi, očekuje sigurna smrt. Borci IS-a su životinje, oni nisu ljudi. Nevjerojatno su krvoločni, kao da uživaju u ubijanju. Osobito im je drago odrubljivanje glava, to im je zaštitni znak" rekao je Ekram Ahmet, 40-ogodišnjak koji je utekao iz Kobanea sa svojom obitelji, za Sunday People.

Horde drogiranih i fanatičnih boraca

Ekrem je opisao i horde često drogiranih i fanatičnih boraca, koji provode svoje barbarsko masakriranje "u ime Alaha".

"Imaju mnoštvo tableta koje stalno nose sa sobom, a čini mi se da ih te tablete samo čine još luđima. Od njih postaju osjetljiviji i podložniji podražajima, tako da kažnjavaju čak i djecu, i to zbog najmanjih prekršaja", dodaje.

Mještani: Tablete koje koriste su amfetamini

Lokalni izvori navode kako su tablete koje IS-ovci koriste amfetamini.

"Odveli su mojeg jedanaestogodišnjeg sina. Kod njega su našli kopiju Kurana koju mu je moja žena dala. Rastrgali su je i bacili na pod. Nakon što su shvatili da je Kurd, stavili su ga u red za smaknuća. No, on je nekako uspio iskoristiti trenutak njihove nepažnje kako bi pobjegao i spasio se", prisjeća se ovaj kurdski inženjer, a prenosi Mirror.

Britanski vojni stručnjaci pomažu u obuci Kurda


Velika Britanija objavila je u nedjelju da je poslala skupinu vojnih stručnjaka u Irak koji će pomoći u obuci kurdskih boraca koji se bore protiv militanata Islamske države.

Britansko ministarstvo obrane objavilo je da je skupina, koju po lokalnim medijima čini 12 ljudi, poslana u Erbil na otprilike tjedan dana kako bi Kurdima pomogli u rukovanju strojnicama koje im je Velika Britanija poklonila prošli mjesec.

"Nastavljamo razmatrati pomoć iračkim snagama sigurnosti i poslat ćemo nove timove za obuku koji će se baviti vojnim vještinama, pružanjem liječničke pomoći, te razminiranjem", kaže se u priopćenju.

Pročitajte više