TEDxMaksimir: Promjene su moguće

TEDxMaksimir donosi offline prijenos TEDxChange događaja u Centru za kulturu i informacije Maksimir u Zagrebu (Švarcova 18), 14. travnja 2012. godine. TEDxChange je događaj koji se odvija u suradnji s Bill & Melinda Gates Foundation, a ove godine će se održati 5. travnja u Berlinu.

TEDxChange surađuje s TEDx organizatorima diljem svijeta kako bi zajedno pomogli u rješavanju aktualnih i važnih tema vezanih uz cjepivo, dječju paralizu, malariju, HIV/AIDS, zdravlju
majki i novorođenčadi te razvoju poljoprivrede. U današnje smo vrijeme svi dio međuzavisne, globalne zajednice u kojoj mnogi ne mogu zadovoljiti svoje najosnovnije potrebe kao što su hrana, čista voda, zdravstvena njega i cjepivo.

Zašto bi mi, kao društvo, trebali nastaviti s ulaganjem u globalno zdravlje i razvoj? Kako možemo raditi izvan vlastitih granica i politički stvorenih prepreka da bismo postigli pozitivne promjene? I koje rezultate možemo očekivati od naših ulaganja?, - to su samo neka od pitanja o kojima de govoriti govornici ovogodišnjeg TEDxChange događaja:

- Melinda Gates, suosnivačica Bill & Melinda Gates Foundation, pomaže pri sveukupnom usmjeravanju zaklade, oblikovanju strategije te zagovara pitanja zaklade, a raspravljat de o
planiranju obitelji i činjenici da mod planiranja mijenja živote žena i njihovih obitelji te ujedno poboljšava čitava društva.
- Jeff Chapin, inženjer strojarstva i stručnjak za razvoj proizvoda za IDEO, specijaliziran je za projektiranje sanitarnih rješenja za zemlje u razvoju. Proveo je projekte u subsaharskoj Africi i južnoj Aziji, a u svom govoru de se suočiti s tradicionalnom percepcijom „dizajna“, naglašavajudi važnost održivih, tržišno utemeljenih sustava za razvoj društva.
- Sven Giegold, član Europskog Parlamenta, posvetio je vedi dio svoje karijere problemima zelene industrije. Govorit de o snazi kolektivnoga djelovanja i načinima na koje djelovanja pojedinaca, zajednica i progresivnoga poslovanja mogu dovesti do radikalnih promjena na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

JUST je jedan od najuglednijih fotografa grafita koji ved više od deset godina bilježi kretanje ulične umjetnosti, povudi de paralelu između fascinantnoga uspona interneta i pokreta ulične umjetnosti.

Kako bi se i u hrvatskom društvu podigla svijest o održivom razvoju te u svrhu poticanja pozitivnih promjena u našoj zajednici, TEDxMaksimirChange pozvao je nekoliko domadih govornika i
otvara vrata svima zainteresiranima. Promjene su mogude, a prilika za ostvarenje tih promjena je pružena upravo sada. Najave domadih govornika s temama slijede u pozivu medijima na događaj.

Ulaz za sve zainteresirane je slobodan, ali je potrebno prijaviti se za dolazak putem službene web stranice www.tedxmaksimir.com.

Više informacija na www.tedxmaksimir.com ili http://www.facebook.com/TEDxMaksimir.

Pročitajte više