Tajfun Utor stigao do Kine nakon što je ubio šest Filipinaca

TAJFUN Utor stigao je danas do južne obale Kine što je prouzrokovalo djelomičnu obustavu zračnog prometa i trgovanja dionicama na burzi u Hong Kongu, prenosi Reuters.
 
Meteorološka služba u Hong Kongu upozorila je građane na visoku opasnost od tajfuna, no kasnije je situacija ublažena kada se Utor počeo kretati na zapad.
 
Obline kiše i jaki olujni vjetrovi remete normalno funkcioniranje grada. Pomorski i zračni promet odvijaju se s velikim poteškoćama. Zatvorene su trgovine, škole i poslovni centri.   
 
Kineska državna pomorska služba proglasila je izvanredno stanje prvoga stupnja jučer navečer pa su svi brodovi vraćeni u luke.
 
Lokalna je policija potvrdila da je gotovo 200 radnika evakuiranu s umjetnog otoka na sustavu mostova Hong Kong-Zhuhai-Macao.
 
Novinska agencija tvrdi da je na otoku Hainan evakuirano gotovo 100 000 ljudi s područja koja bi mogla biti poplavljena. 
 
Utor je najgori ovogodišnji tajfun koji je opustošio Filipine pri čemu je poginulo 6 osoba, dok 30 000 obitelji evakuirano iz svojih domova.  

Pročitajte više