Talijanski mafijaši u Hrvatskoj kupovali plastični eksploziv



TALIJANSKI mafijaški klan Genovese di Baronissi u Hrvatskoj je kupovao plastični eksploziv C4. Lanac koji se koristio za šverc eksploziva talijanski istražitelji razotkrili su u akciji kodnog imena "Vicere".

U akciji je, kako javlja Novi list, uhićen Elio Genovese, koji je održavao kontakte s misterioznim trgovcem oružja iz Hrvatske. Poznato je da je Genovese ranije boravio u Hrvatskoj; na granici je zadnji put registriran 15. veljače 2007. godine.

Njegov je klan u međuvremenu znatno ojačao, te su postali vodeći talijanski kriminalci. Kako bi zadržali svoj utjecaj, bile su im potrebne znatne količine oružja i eksploziva, koji je korišten za zastrašivanje svojih žrtvi, koje su kamatarili.

Genovese je s čovjekom koji mu je u Hrvatskoj nabavljao eksploziv kontaktirao telefonski. No, broj hrvatskog državljanina kod Genovesea nije pronađen. Utvrđeno je da ga je bacio tijekom jedne od policijskih kontrola kojima je bio podvrgnut uoči uhićenja.

Talijanski istražitelji uvjereni su da je misteriozni Hrvat veza između talijanske mafije i balkanskih trgovaca oružjem.

Pročitajte više