Tedeschijeva poruka prijatelju Milanoviću? "Ako si izabran, ne znači da si i sposoban"

 Foto: Screenshot

EMIL TEDESCHI, vlasnik Atlantic Grupe i prijatelj premijera Zorana Milanovića, u izjavi za američku televiziju CNBC oštro je kritizirao nesposobnost aktualne vlade.

Odgovarajući na pitanje kako bi trebalo provesti reforme u Hrvatskoj, Tedeschi je izjavio da za to treba imati hrabrosti, dok je druga važna stvar kvalitetan i sposoban menadžment.

"Menadžment kao pojam podcijenjen je u Hrvatskoj i to ne govorim samo u državnim i javnim poduzećima, nego i u privatnom sektoru. Menadžere koji su sposobni i educirani treba postaviti da vode priču", rekao je Tedeschi.
 
 
 
"Ako si izabran, ne znači da si i sposoban za ulogu da služiš u javnom sektoru"
 
"Ako si vlasnik kompanije, ne znači da si i prava osoba da ju vodiš. Isto vrijedi i za političare: ako si izabran, ne znači da si i sposoban za ulogu da služiš u javnom sektoru. Zato i vidim potrebu za promjenama u Hrvatskoj na način da se odaberu pravi ljudi koji će s pravim timovima ostvariti zadane ciljeve jer to već imamo u privatnom sektoru", smatra Tedeschi.
 
Govoreći o poslovanju svoje kompanije, rekao je da Atlantic grupa nije pogođena krizom jer nije ovisna o hrvatskom tržištu, na kojem ostvaruje samo 25 posto prihoda.
 
"Recept za preživljavanje u vrijeme krize za kompanije je definitivno više izvoza i biti više međunarodno prisutan", objašnjava Tedeschi.
 
Atlantic je prisutan i na europskom tržištu te u Rusiji i Ukrajini, gdje je, zbog nestabilne političke situacije, poslovanje znatno veći izazov.
 
"Situacija u Ukrajini nam nikako ne pomaže. Lani smo na ukrajinskom tržištu imali dvoznamenkasti rast, dok ove godine očekujemo pad od 30 posto. No srećom na Ukrajinu nam otpada tek oko jedan posto od ukupnog poslovanja. Rusija nam je i dalje u fokusu, a problem nam predstavlja nestabilna rublja", rekao je Tedeschi.

Pročitajte više