Tomasović bi ukinuo prirez: Ako budem gradonačelnik Splita, plaće svima skaču 10 posto!

Foto: Index

PREDSJEDNIK HDSSD-a dr. Hrvoje Tomasović dao je jučer u programu Radio Splita ponudu koja se teško odbija.

"Ako postanem gradonačelnik Splita, ukinut ću prirez. To znači da bi plaće svima u Splitu skočile 10 posto", iznenadio je Tomasović. Tvrdi da bi manjak u proračunu namaknuo iz drugih izvora. Investicije bi se, između ostalog, potaknule i smanjenjem komunalnog doprinosa, ali i drugim poticajnim mjerama za investitore. Što je važno, građani bi sa novcem kojim ne bi morali platiti prirez mogli slobodno raspolagati te na taj način dati svoj doprinos u povećanju potrošnje.

Nameti ugušili inicijativu

HDSSD time zauzima potpuno drugačiji stav od vladajuće koalicije, čiji su najprepoznatljiviji potezi iz prve godine mandata upravo iz domene povećanja poreznog opterećenja. 

Punjenje državne blagajne takvim metodama doprinijelo je, međutim, daljnjem gušenju poduzetničke inicijative i neutraliziranju mjera za povećanje gospodarske aktivnosti. Bez toga, znamo da nema ni izlaska iz ovog dužničkog ropstva.

Osiromašenje najširih narodnih masa smišljena strategija hrvatske Vlade?

HDSSD je među prvima digao i glas protiv Linićevog poreza na nekretnine, jer smatraju da se takvim nametom ide u smjeru osiromašenja najširih narodnih masa nauštrb krupnog kapitala uvezanog s političkim elitama. Nedavna izjava potpredsjednice Milanke Opačić kako će umjesto poticajne stambene štednje ohrabriti mlade da radije uzmu nešto u najam, a ne pod kredit, pokazuje da se radi o smišljenoj strategiji hrvatske Vlade.

Tomasović je osim dizanja plaća Splićanima u slučaju povoljnog ishoda na izborima u svibnju 2013. godine, najavio i kako će za svu eventualnu štetu koja za njegova mandata nastane u gradskoj blagajni odgovarati vlastitom imovinom.

 

 

 

 

 

Pročitajte više