Tomasović više nije šef HDSSD-a: Ne želim pomagati SDP-u!

Foto: Index

SPLITSKI kirurg Hrvoje Tomasović dao je ostavku na mjesto predsjednika HDSSD-a (Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije) i istupio iz stranke.

"Zbog nepremostivih razlika u razmišljanju i različitih političkih stavova dijela predsjedništva dao sam neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HDSSD-a, kao i na članstvo u stranci. Ne smatram da je moje mišljenje jedino točno, ali ne smatram niti da su tuđa bezuvjetno ispravna", kaže Tomasović.

Što je zaista bio razlog za ovaj potez nije poznato, no čini se kako je Tomasović odlučio napustiti stranku zbog "šurovanja" sestrinskog HDSSB-a sa SDP-om i njihovih dogovora oko ustavnih izmjena.

"Desne koalicije bez HDZ-a omogućit će ostanak SDP-a na vlasti"

"Nakon dvije godine vladavine i ponovnog uvođenja boljševizma od strane SDP-a, prisilnih ovrha, pokušaja uvođenja poreza na nekretnine koji bi hrvatske građane u perspektivi putem ovrha države izvlastio vlastite imovine, hapšenja sindikalnih čelnika pod izlikom ratnog profiterstva, besramnog dijeljenja milijuna kuna kredita samima sebi, pokušaja mijenjanja hrvatskog Ustava i posljedičnog urušavanja temelja moje domovine, moj stav je jasan i čvrst: ni na koji način ne pomagati SDP-u. Držim da formiranje bilo kakve desne koalicije bez najveće hrvatske stranke HDZ-a dovodi do rasipanja glasova desnice, a to izravno omogućava ostanak SDP-a na vlasti, što je meni potpuno neprihvatljivo", pojasnio je Tomasović.

Nije otkrio što namjerava dalje.

Pročitajte više