Tragedija na rijeci Savi u Srbiji: Muškarac zaspao plutajući na gumi, elisa glisera mu odsjekla nogu

BEOGRAĐANINU u dobi od 28 godina elisa glisera odsjekla je lijevu nogu dok je plutao na gumi na rijeci Savi u blizini Ostružničkog mosta, javlja Blic.

U teškom je stanju smješten na Odjel ortopedije Hitne službe, a vozač glisera sam se uputio u najbližu policijsku postaju kako bi detaljno ispričao sve okolnosti nesreće. Izvještaj o nesreći dostavljen je Tužiteljstvu, koje sada treba odlučiti je li vozač prekršio zakon.

Kako doznaje Blic, u subotu oko podneva muškarac je bio s prijateljima na Savi. Kako se bližila večer, tako se društvo razilazilo, a muškarac je ostao te poručio prijateljima da će se "malo rashladiti". Zasad nije poznato je li konzumirao alkohol. U blizini mjesta gdje se kupao s društvom pronašao je traktorsku gumu, piše Blic, te legao u nju. Navodno je zadrijemao te nastavio plutati Savom po dijelu na kojem nije dozvoljeno kupanje.

Pored njega je prolazio gliser, čiji vozač nije primijetio muškarca na gumi. Elisa motora zahvatila je njegovu lijevu nogu, a muškarac je pao u vodu. Vozač glisera odmah je skočio u rijeku kako bi izvukao teško ozlijeđenog muškarca te zaustavio krvarenje. Odmah je pozvao Hitnu pomoć te tako spasio život nesretnom muškarcu.

Pročitajte više