Trendovi u svijetu digitalija

Foto: Pres foto

PITAJTE bilo koju osobu za koju znate da prati novosti u svijetu digitalnih uređaja što je novo na tržištu i vjerojatno ćete čuti poduže nabrajanje imena i pojmova od kojih su vam neki možda već poznati a neki možda ne.

Danas je dosta teško pratiti sve novosti koje dolaze na tržište. Broj uređaja je svakim danom sve većim te se proizvođači trude ponuditi nešto novo i inovativno u nadi da će uređaj postati popularan među širom publikom. No ako pokušamo podvući nekakvu crtu ispod svih tih brojnih uređaja moći ćemo primijetiti neke trendove, zajednička obilježja koja se pojavljuju kod većine novih uređaja pa krenimo redom.

Računala i prijenosnici



Dok se gledaju stolna računala, tu je situacija vjerojatno najmirnija i nema nekakvih većih promjena. No dok se gledaju laptopi, situacija postaje ipak nešto dinamičnija. Ljudi posvećuju sve više pažnje dizajnu i vanjskom izgledu uređaja te pridodaju veću važnost obilježjima koja prije nisu bila toliko bitna dok kod prijenosnih računala. Boja, dimenzije i touch screen su neke od karakteristika koje se sve više traže kada su prijenosna računala u pitanju. Tako danas možemo vidjeti sve više modela koji ne dolaze samo u crnoj ili sivoj varijanti, već ih se može nabaviti u raznim bojama te koji sve češće imaju i ekran osjetljiv na dodir.

Periferija

Slično kao i kod stolnih računala, dok je računalna periferija u pitanju, nema nekakvih većih promjena. Monitori postaju sve kvalitetniji i jeftiniji te koriste najnovije tehnologije poput IPS matrica koje pružaju bolju vidljivost pod dnevnim svjetlom te imaju šire kutove gledanja. Doduše, sve su više traženi printeri koji rade sa zamjenskim tintama i tonerima. Canon i Epson prednjače u ovom pogledu te su se pokazali kao hit među osobama koje mjesečno rade veći broj ispisa. Nekoliko odličnih modela se može naći u ponudi Instar Informatike.


Tablet računala



Tržištem tableta dugo su dominirali uređaji dva najpoznatija proizvođača - Samsunga i Applea. Iako su Samsung tableti i dalje iznimno popularni, na tržištu se pojavljuje sve više uređaja koji konkuriraju solidnim performansama i daleko nižim cijenama. Danas se tako može nabaviti tablet po cijeni od šestotinjak kuna (Prestigio tablet) što je bilo nezamislivo prije nekoliko godina. Mogli bi zaključiti da su tableti u posljednje vrijeme postali sve jeftiniji te samim time pristupačniji široj publici što će zasigurno mnoge obradovati.

Instar informatika se razvijenom prodajom, kvalitetom usluge i širinom ponude nameće kao izvrstan izbor prilikom kupnje informatičke opreme . Provjerite i uvjerite se u kvalitetu ponude, usluge i dobrih cijena.

INSTAR INFORMATIKA
Heinzelova 15 ( Kvaternikov trg )
Tel 1: 01/5599-671, Tel 2: 01/5599-669
www.instar-informatika.hr

Pročitajte više