Tri Albanca i Egipćanin ilegalno pokušali prijeći hrvatsku granicu

Screenshot: Google Maps

U NOĆI 21. veljače u blizini državne granice na području mjesta Pasjak djelatnici granične policije zatekli su trojicu državljana Albanije, starosti 21, 25 i 30 godina. Svi su privedeni u Postaju granične policije Rupa na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako 25-godišnjak ima zabranu ulaska u zemlje schengenskog prostora, a za 21-godišnjaka je utvrđeno kako se koristio krivotvorenom putnom ispravom.

Temeljem odredbi Zakona o strancima u provedenom postupku 25-godišnjaku je donijeto rješenje o protjerivanju te određen rok za napuštanje teritorija Republike Hrvatske, dok je 21-godišnjak kazneno prijavljen za krivotvorenje isprave.

Također, zbog prekršaja iz domene Zakona o strancima (pomaganje strancu u tranzitu) 30-godišnjaku je naplaćena novčana kazna.

Nadalje, zbog počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama prekršajno je prijavljen 22-godišnji državljanin Egipta, tražitelj azila u Republici Hrvatskoj kojeg su djelatnici granične policije zatekli jučer, oko 15 sati na graničnom prijelazu Rupa.
 

Pročitajte više