Tri osobe teže ozlijeđene u pomorskoj nesreći na otoku Rabu

Ilustracija: MUP

MINISTARSTVO pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je o pomorskoj nesreći u kojoj su tri osobe teže ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada je gumenjak, plovilo "Taxi boat" s 15 članova posade udario u lukobran na otoku Rabu. Većina članova posade u toj je nesreći ozlijeđena, a troje ih je pretrpjelo teške ozljede te su helikopterom prebačene u KBC Rijeka.

"Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jutros u 4.32 primila je dojavu o pomorskoj nesreći u kojoj je plovilo 'taxi boat', gumenjak dužine 10 metara s 15 članova posade na poziciji kod otočića Sv. Juraj, u blizini luke Rab udarilo u lukobran, pri čemu ima ozlijeđenih. Stoga je odmah pokrenuta i koordinirana akcija spašavanja sa Lučkom ispostavom Rab koji plovilom prevoze i ekipu Hitne medicinske pomoći. U akciju su uključena plovila Pomorske policije i Javne vatrogasne postrojbe, a sa kopna su dodatno upućene kipe HMP i policijska ophodnja iz Raba.

Djelatnici Lučke ispostave Rab na poziciji nesreće do 5.10 sati prevezli su na Rab svih devet ozlijeđenih osoba koje je preuzela ekipa HMP. Među petnaest članova posade nalazilo se osam Belgijskih i sedam hrvatskih državljana", izvijestili su iz Ministarstva.

Teže je ozlijeđen kapetan broda koji je zadobio lom kostiju lica, te jedne belgijska državljanska s dubljom posjekotinom čela i hrvatski državljanin koji je zadobio otvorenu posjekotinu jezika.

Pročitajte više