Tri požara poharala jadransku obalu: Na terenu 30 vatrogasaca, gori trava i nisko raslinje

POSLJEDNJIH dana zabilježen je veliki broj požara diljem Hrvatske, a koji su većinom nastali uslijed nepažljivog spaljivanja korova, a Državna uprava za zaštitu i spašavanje zaprimilo je dojave o nova tri požara.

U 6:42 je Vatrogasno operativno središte DUZS-a Splitsko-dalmatinske županije zaprimilo dojavu o požaru otvorenog prostora na području Dicmo, Krušvar. U gašenju požara sudjelovali su DVD Dicmo s ukupno 8 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila, a požar je iz zraka gasio jedan kanader. Oporažena je površina oko 7 hektara smreke, hrasta i niskog raslinja, a požar je lokaliziran u 9:10 sati.

Za razliku od ovog požara, požar u Primorsko-goranskoj županiji na području Krasica nije lokaliziran. O njemu je vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo dojavu u 6:55. U gašenju sudjeluje JVP Rijeka s ukupno 30 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, a požarom je zahvaćeno oko 40 hektara niskog raslinja i borove šume.

Još uvijek je aktivan i požar kod mjesta Plavno u Šibensko-kninskoj županiji. On je aktivan od ponedjeljka, 5. ožujka, a požar iz zraka gasi jedan kanader.

Pročitajte više