Troje mrtvih na cestama: Frontalni sudar u Podravini, izlijetanje motociklista kod Dubrovnika

Foto: Teo Photography and Cinematography

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros oko 6,45 sati dogodila na državnoj cesti D2 (Podravskoj magistrali) između Kalinovca i Budančevice poginule su dvije osobe.

Kako je za Index rekao voditelj smjene OKC-a PU koprivničko-križevačke Valter Levak, uzrok je nepropisno pretjecanje, u čemu su sudjelovala tri vozila.
"Na ravnom cestovnom potezu započeo je pretjecanje osobnog automobila marke "Peugeot"  koprivničkih oznaka kojim je u istom smjeru ispred njega, svojim desnim prometnim  trakom,  upravljala  33-godišnja vozačica, iako prometna  traka kojom je pretjecao nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti jer  se iz suprotnog  smjera,  svojim  desnim prometnim trakom, sa osobnim automobilom  marke  "VW Golf"  koprivničkih registarskih oznake kretao vozač M.B. (1968) iz Podravskih Sesveta.

Ovom prilikom je najprije došlo do kontakta prednjim desnim dijelom osobnog automobila  "BMW"  sa  zadnjim lijevim bočnim dijelom "Peugeota", nakon čega je, na lijevom (sjevernom) prometnom traku došlo do čeonog  sudara „BMW-a“ i „Golfa“.

U prometnoj nesreći su vozači M. B. i J. J. uslijed zadobivenih tjelesnih ozljeda na mjestu događaja preminuli, dok vozačica „Peugeota“ nije zadobila tjelesne ozljede.

Radi obavljanja očevida bila je u vremenu od 7,15 do 11,55 sati za sav promet zatvorena dionica državne ceste DC 2 Kalinovac – Budančevica, te je promet preusmjeravan lokalnim cestama na relaciji Kalinovac – Draganci – Kloštar Podravski i obrnuto.", priopćili su iz policije.

Kod Dubrovnika poginuo 21-godišnji motociklist

Nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se sinoć i kod Dubrovnika.

Nešto prije ponoći na cesti između Stare Mokošice i Pobrežja poginuo je 21-godišnji motociklist. Prema navodima policije, mladić je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad motociklom, prešao u suprotnu kolničku traku i sletio s ceste. Poginuo je na mjestu nesreće.

Pročitajte više