Turistima iz Srbije cijene previsoke: "Hrvatski Jadran je skup kao Azurna obala!"

Foto: Shutterstock

OVE GODINE se na Jadranu očekuje dvadesetak posto više turista nego lani, ali većina se žali na skupoću, pogotovo u špici sezone, piše B92. Brojke o dolasku srpskih turista na Jadran daleko su od onih od prije dvadeset i pet godina, tako da će i ovog ljeta samo oko 7000 turista ljetovati od Umaga do Dubrovnika, najčešće u Istri i na otocima.

Kada je riječ o sigurnosti, stanje je mnogo bolje nego prije, ali ne na svim dijelovima Jadrana. Gosti iz Srbije mogu biti mnogo mirniji ako se odluče za Istru i Kvarner nego za zadarsko područje, piše srpski portal. Siguran je odmor u Dubrovniku, Hvaru i Opatiji, ali tamo je i najskuplje. Ta tri bisera hrvatskog turizma podigla su cijene "kao na Azurnoj obali, pa je gotovo nemoguće naći u sezoni smještaj ispod sto eura". Ni restorani nisu jeftini, ručak ili večera za dvoje su također sto eura, pa u konkurenciji s Jadranom i Italija više nije skupa, piše B92.

"Gosti iz Srbije su dobrodošli i šteta što se više ne radi na reklamiranju Jadrana kod susjeda", kažu u Turističkoj organizaciji Rovinja.
 

Pročitajte više