Tvornicu u kojoj je u Bangladešu poginulo 112 radnika dvaput upozorili da je nužno poboljšati uvjete

Foto: AFP

TVORNICU u Bangladešu u kojoj je u stravičnom požaru poginulo 112 radnika, a više od 100 osoba je ozlijeđeno, i koja je mjesecima radila bez sigurnosne dozvole, uoči tragedije dvaput su upozorili da je nužno poboljšati uvjete, najnovije su informacije o tijeku istrage nesreće, a koje prenosi Reuters.

Tvornica požarni sigurnosni certifikat nije imala još od lipnja ove godine. Nadležni su im novi odbijali izdati zbog kršenja sigurnosnih mjera.

Tijekom dosadašnje istrage otkriveno je i kako je vlasnik ilegalno nadogradio tvornicu. S tri kata zgradu je proširio na osam, a u tijeku je bila i izgradnja devetog kata!

Nakon ovog stravičnog požara, podsjetimo, tri su osobe uhićene. Riječ je o poslovođama tvornice koji radnicima navodno nisu dozvoljavali evakuaciju, tvrdili da je riječ o "rutinskoj požarnoj vježbi" te zaključali vrata kako radnici ne bi pobjegli s radnih mjesta.

Zbog ovog kobnog požara stanovnici Dhake izašli su na ulice u znak prosvjeda. Traže pravdu za žrtve i uhićenje odgovornih.

Pročitajte više