U Hrvatskoj aktivno 200 poduzetničkih zona: Tri zagorske dobile 1,7 milijuna kuna

PROGRAME triju najaktivnijih poduzetničkih zona u Krapinsko-zagorskoj županiji, koje su privukle i najviše investitora, Ministarstvo poduzetništva i obrta sufinancirat će s preko 1,7 milijuna kuna.

Ugovore su danas u Sv. Križu Začretju, u čijoj poduzetničkoj zoni je već otvoreno 1.200 radnih mjesta, s ministrom Gordanom Marasom potpisali tamošnji načelnik općine Ivan Kranjčić, načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

"Aktivno je oko 200 poduzetničkih zona u Hrvatskoj"

"Od oko 400 poduzetničkih zona u Hrvatskoj na papiru, aktivno je svega 200-ak, a njima je Ministarstvo ove godine namijenilo 42 milijuna kuna", rekao je ministar Maras.

"Tamo gdje te kune, koje država daje, mogu najbrže doprinijeti tome da se zapošljavaju ljudi i da se određena sredstva vrate u proračun, to su bili prioriteti ovog natječaja i evo tri zone u Zagorju su dobile sredstva. Ja sam uvjeren da će ona ta sredstva opravdati", istaknuo je Maras.

U svetokriškoj poslovnoj zoni ministar je posjetio dvije tvrtke čiji su vlasnici iznimno zadovoljni odnosom lokalne vlasti jer zahvaljujući susretljivosti općine, poduzetnik za mjesec dana dolazi do građevinske dozvole, a za šest mjeseci može otvoriti vrata svoje tvrtke.

Pročitajte više