U Norveškoj uhićena dva mlada hakera: DotNetFuckerse policiji "cinkali" Anonymousi?

U NORVEŠKOJ su uhićena dvojica mladih hakera koje se povezuje sa serijom DDoS napada. Kako prenose norveški mediji, među žrtvama 18-godišnjaka i 19-godišnjaka, koji su navodno pripadnici hakerske skupine DotNetFuckers, bili su i Norveška nacionalna lutrija, policija i sigurnosne službe, norveški financijski div DNB, britanska agencija za borbu protiv organiziranog kriminala SOCA te njemački Bild.

"Uhitili smo dvije osobe za koje vjerujemo kako su bile ključne u spomenutim napadima, ali ima još onih s kojima želimo porazgovarati", poručio je norveški državni tužitelj Erik Moestue te dodao kako istraga još uvijek traje.

Uhićenim mladićima koje se tereti za izvršavanje serije DDoS napada na brojne internetske stranice tijekom proteklih nekoliko tjedana, prijeti do maksimalno šest godina zatvora.

Norveški mediji su objavili i kako je policija tijekom istrage imala pomoć norveških pripadnika Anonymousa. Iziritirani ponašanjem klinaca iz DotNetFuckersa, upravo su navodno Anonymousi objavili na internetu njihova imena, fotografije i osobne podatke, uz poruku: "DotNetFuckersi su hrpa klinaca od 14 do 16 godina, ograničenih informatičkih sposobnosti. Zasad motiv njihovih napada nije otkriven, pa pretpostavljamo da to rade iz zafrkancije ili kako bi naštetili drugima. To je hrpa klinaca".

Pročitajte više