U Osijeku odana počast 60-orici poginulih policajaca

Ilustracija: Arhiva

POLAGANJEM vijenaca i paljenjem svijeća ispred sjedišta Policijske uprave (PU) Osječko-baranjske u znak sjećanja na 60 poginulih policajaca počelo je obilježavanje Dana policije i Dan Svetoga Mihovila u Osijeku.

Na obilježavanju Dana policije i odavanju počasti poginulim policajcima PU Osječko-baranjske bili su brojni pripadnici policijskih postrojba, obitelji policajaca poginulih u Domovinskom ratu, te čelnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Načelnik Milan Baričević rekao je da su policajci u Domovinskom ratu dali ogroman doprinos, podsjetivši kako je njih 60 dalo život za slobodnu Hrvatsku.

Njihove žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene, rekao je Baričević. Dodao je kako je PU Osječko-baranjska po broju riješenih kaznenih djela najuspješnija u Hrvatskoj, te istaknuo važnost dobre suradnje s lokalnom samoupravom, odvjetništvom i građanima.

Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak zahvalio je policajcima na pomoći koju pružaju u kriznim situacija kao što je bilo i u posljednjim poplavama. Dan policije čestitali su policajcima i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i dogradonačelnik Denis Ambruš.

Pročitajte više