U Savi pronađeno tijelo nestalog brigadira Jure Zadre

Foto: Nestali.hr

U UTORAK oko 11:40 sati jedan je građanin u Savi uočio ljudski leš dok je šetao uz rijeku na području Rugvice.

Odmah je pozvana policija koja je izvukla tijelo iz rijeke. Ustanovljeno je da se radi o muškoj osobi, a zbog raspadnutosti leša nije bilo moguće detektirati tragove nasilja.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je identifikacijom utvrđeno kako se radi o nestalom pripadniku oružanih snaga, brigadiru Juri Zadri, čiji je nestanak prijavljen 24. travnja 2015. godine.

"U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog nesretnog događaja", stoji u priopćenju Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Nestao prije dva tjedna

Brigadir HV-a i general HVO-a Jure Zadro bio je načelnik Odjela veze pri Glavnom stožeru Oružanih snaga RH. Obitelj se zadnji put s njim čula u Zagrebu prije dva tjedna, u srijedu 22. travnja, otkada mu se gubi svaki trag.

Prema pisanju medija, nedaleko od vojarne Croatia, gdje je brigadir Zadro radio, posljednji je put lociran i signal s njegova mobitela. Cijelo je područje nekoliko puta pretraženo.

Intenzivnu istragu su provodili pripadnici PU zagrebačke i vojne policije, a nakon što je od početka istrage proteklo deset dana bez novih informacija o nestanku, obitelj Zadro je odlučila putem medija uputiti apel za pomoć u potrazi.

 
 
 

Pročitajte više