U Selcu ipak nije spaljeno "gay dijete iz epruvete"

Foto: Facebook

MAŠKARE u Selcu danas su u 16 sati trebale spaliti pusta s natpisom "gay dijete iz epruvete" no karnevalska povorka na kraju je održana bez pusta koji je nestao te neće biti spaljen.

"U Selcu je ove godine za maškare oblikovan mesopust koji prikazuje majku i dijete u naručju s natpisom 'Gay dijete iz epruvete'. I stari i mladi su ga imali prilike vidjeti i smijati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smijeha. U srijedu će biti spaljen. Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora", stoji u priopćenju Udruge BETA, udruga osoba s problemom neplodnosti.

Organizatori spaljivanja mesopusta u Selcu demantirali su da su namjeravali spaliti pusta koji prikazuje majku i dijete. Organizatori za sve krive medije. Oglasio se i gradonačelnik Crikvenice koji tvrdi da Grad s tim nema veze, ali i organizatori čiji se pust ipak zove Katarino Katarinčić radi neuspjele fešte Svete Katarine. Organizatori su navodno ismijavali desničarski svjetonazor te je tvrde da je sve izvađeno iz konteksta.

Pročitajte više