U Šibeniku pljuštala tuča, oluja ohladila i Split, nebo nad Zagrebom sasvim crno

Foto i video: Index

JAKO grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je u četvrtka oko 8,30 sati veći dio Makarskog primorja. Kiša je oko 17 sati stigla i do Splita, praćena grmljavinom, a ispočetka i jakim vjetrom koji se ipak vrlo brzo primirio. Temperatura je u Splitu rapidno pala; u samo sat vremena spustila se s 31 stupanj na 25 stupnjeva Celzijusa.

Javite nam kakvo je vrijeme kod vas, a svoje fotografije možete nam slati na e-mail adresu foto@index.hr


Nebo iznad Zagreba (Foto: Čitateljica Indexa)

Gotovo istovremeno u Šibeniku je počela padati snažna tuča, također praćena grmljavinom. Tuča u Šibeniku je padala oko sat vremena. Očekivano osvježenje oko 17:30 stiglo je i u Zagreb, grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je podsljemensku zonu. Nebo nad Zagrebom sasvim se zacrnilo. Slaba tuča pala je i u Zagrebu.

Jaka kiša padala je i u Zaprešiću, gdje je oko 18 sati također padala tuča, ali nedovoljno velika da nanese materijalnu štetu. Također je zabilježen veliki pad temperature, a iznenadne oborine izazvali su i poplave u nekim podzemnim garažama.

Snažan pljusak je, kako javlja KAportal, oko 15 sati pogodio i Karlovac. Grmljavinsko nevrijeme koje je zadesilo grad na četiri rijeke vrlo je snažno, ali i dalje nedovoljnog intenziteta da bi izazvalo ozbiljnu štetu. Temperatura u Karlovcu za samo nekoliko minuta je pala s 34 na 26 stupnjeva Celzijusa.


Nebo nad Zagrebom, fotografirano u Parku prirode Medvednica

HAK: mjestimice jaki pljuskovi - vozi se otežano

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i dijelu središnje Hrvatske i Slavonije, a Hrvatski autoklub (HAK) upozorava na mjestimice jake pljuskove zbog kojih se vozi otežano uz smanjenu vidljivost.


Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana voze s upaljenim dnevnim, odnosno kratkim svjetlima.

U Makarskoj temperatura jutros pala na 22 stupnja

Za sat i pol u Makarskoj je palo 27 litara kiše po metru četvornom, a temperatura se sa 29 Celzijevih stupnjeva spustila na 22 stupnja, koliko je izmjereno u 10 sati, doznaje se u makarskoj Meteorološkoj stanici Osejava.

Količina kiše može samo malim dijelom utjecati na dotok vode lokalnih izvora, kazao je tehnički direktor makarskog Vodovoda Joze Markić.

Naglasio je da su u gradu već dogovorena smanjenja potrošnje vode za polijevanje zelenih površina, a makarske ulice i trgovi do daljnjega se neće prati, izuzev nakon ribarskih večeri.

Prema informaciji direktora Vodovoda Šimuna Borića za sutra je sazvan sastanak Nadzornog odbora i Uprave Vodovoda Makarska, kako bi se dogovorile daljnje mjere štednje vode i u Makarskoj i na cijelom Makarskom primorju s obzirom da dnevna potrošnje vode iznosi i do 35 tisuća prostornih metara pa je jučer poslije podne dio II visinske zone u gradu nekoliko sati bio bez opskrbe pitkom vodom.

Pročitajte više