U Tvornici motora i dizalica 3. maj isplaćene dvije plaće, sutra otpremnine

Foto: 3maj.hr

RADNICIMA Tvornice motora i dizalica (MID) 3. maj danas su isplaćene plaće za veljaču, nakon što su im jučer isplaćene siječanjske plaće, doznaje se od povjerenice Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata u MID-u Bosiljke Zlojutro.

Plaće za više od 200 radnika MID-a isplatio je izravno državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), budući je račun MID-a blokiran oko mjesec dana.

Prema najavama iz sindikata, sutra se očekuje isplata otpremnina za radnike, njih 104, koji su prošle godine proglašeni tehnološkim viškom.

Bosiljka Zlojutro izjavila je Hini da u MID-u očekuju aktivno provođenje Vladine odluke o preustroju te tvrtke, koja nije bila obuhvaćena privatizacijom putem pulskog Uljanika, kao i da se riješe problemi u vezi s predstečajnom nagodbom MID-a.

Uljanik je prošle godine preuzeo Brodogradilište 3. maj, a MID, Tvornica industrijske i brodske opreme (TIBO), 3. maj - Ugostiteljstvo i 3. maj STM su svoje dionice i poslovne udjele prenijeli na tadašnju Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), koja je bila zadužena za kadrovski i financijski preustroj.

Pravni sljednik AUDIO-a, Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), predao je žalbu i usprotivio se pokretanju predstečajne nagodbe u MID-u, smatrajući ju protuzakonitom.

Pročitajte više