U Zagrebu predstavljanje mjera politike zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama

Ilustracija: Shutterstock

CENTAR za rehabilitaciju Zagreb od travnja ove godine provodi Projekt "Centar za pružanje podrške pri zapošljavanju osoba s intelektualnim teškoćama" koji se financira iz sredstava EU. Cilj projekta je zapošljavanje 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada.

Kako bi se javnost i poslodavci upoznali s mjerama aktivne politike zapošljavanja u Zagrebu će se danas održati info-seminar za poslodavce, na kojem će sudjelovati poslodavci, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore koji su pokazali interes za sudjelovanje u projektu i zapošljavanje osoba s IT.

Stručnjaci Ministarstva rada i mirovinskog sustava upoznat će poslodavce sa potrebnim informacijama vezanim uz mjere aktivne politike zapošljavanja na tržištu rada koje treba biti otvoreno i jednako dostupno svima.

Na temu zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama izlagat će stručnjaci Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Centra za rehabilitaciju Zagreb.

Poslodavci koji zapošljavaju osobe s invaliditetom iznijet će svoja iskustva, a zaposlenici, osobe s intelektualnim teškoćama koje rade govorit će o svojim iskustvima na otvorenom tržištu rada.

Pročitajte više