U Zagrebu se otvara kontroverzna zgrada Muzičke akademije

Foto: Hina

DANAS u 11 sati svečano se otvara nova zgrada Muzičke akademije u Zagrebu, koja nakon sto godina dobiva novi prostor.

Projekt je vrijedan ukupno 210 milijuna kuna, od čega je na dogradnju i rekonstrukciju postojeće zgrade Ferimporta uloženo nešto više od 120 milijuna kuna, a nova zgrada proteže se na 12 tisuća četvornih metara raspoređenih na dvije podzemne i osam nadzemnih etaža u kojima će boraviti 500 studenata i 150 stalno zaposlenih profesora. Dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević.

"Otvorenje Muzičke akademije se uklopilo u ovaj program, i 120 godina nakon što je Franc Jozef ovdje hodao i otvarao HNK, ovo je na neki način prvi sljedeći događaj tog tipa, otvorenje institucije na trgu".

Povodom svečanog otvorenja nove zgrade, devet kulturnih i obrazovnih institucija Trga maršala Tita održat će Dan otvorenog trga, na kojemu će se kroz niz cjelodnevnih događanja predstaviti građanima Zagreba i darovati im različite programe unutar svojih prostora, ali i na otvorenom prostoru Trga. Zbog toga će biti reguliran promet od 10.30 do 12.30 te od 18.30 do 20.30 sati, tramvajske linije 12, 13, 14 i 17 prometovat će obilaznim trasama

Pročitajte više