U dva ujutro mladići iskakali iz zapaljenog lifta na Verudi

Foto: Regional Express

NEKOLIKO minuta nakon dva sata ujutro članovi Javne vatrogasne postrojbe Pula uspješno su ugasili požar u zgradi u ulici Kamenjak 3 na Verudi. Dojava o širenju dima i požara iz većeg lifta zaprimljena je oko 1 sat i 20 minuta, a prijavili su je mladići koji su u trenutku požara bili u liftu i koji su samo zbog mladosti i činjenice da se bave sportom iskočili iz već gorućeg lifta. Dečki su potom vrlo snalažljivo  i razborito razbili staklo u kojem se nalazio vatrogasni aparat nakon čega su počeli gasiti zapaljenu instalaciju i konstrukciju lifta, javlja Regional Express.

"To je baš nenormalno dimilo, ali vidjeli su se i jezičci vatre, tek kada smo uspjeli početi gasiti, shvatili smo koliko je to u čemu smo se našli opasno", rekli su akteri ovog događaja. U međuvremenu su pristigli vatrogasci i policajci koji su kompletan požar stavili pod kontrolu.

Iako nitko od ljudi na terenu nije nadležan odgovarati na pitanja o razlozima izbijanja požara, saznaje se tek da je došlo do zapaljenja instalacija i da će tek ujutro nakon očevida biti jasno je li u pitanju tehnički kvar ili je pak netko lift namjerno zapalio. Jedna od susjeda koju je na cestu ispred kuće izveo gusti dim i mijaukanje njenog kućnog ljubimca tvrdi kako se već tri dana oko zgrade skupljaju partijaneri koji idu na Punta Christo i koji čekaju neke svoje prijatelje koji su smješteni u toj zgradi. Ona smatra da je netko od njih odbacio čik ili nešto slično jer nikada do sada nije bilo ni najmanje naznake da bi se lift sam mogao upaliti. Nakon brze intervencije profesionalne vatrogasne jedince i policije među okupljenim stanarima su se pojavili i predstavnici pulske Hitne pomoći koji na sreću nisu morali intervenirati. 

Pročitajte više