U pucnjavi u Mostaru sudjelovao robijaš kojega je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ilegalno pomilovao!

Foto: Klix.ba

TUŽITELJSTVO BiH danas je priopćilo da je jedan od sudionika pucnjave koja se dogodila u Mostaru prije nekoliko tjedana i osuđenik Damir Vašiček, kojega je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir nezakonito pomilovao i koji se zbog toga nalazio se na slobodi, iako je trebao biti na izdržavanju kazne.
 

"Ovaj događaj, nakon obračuna vatrenim oružjem i pucnjave u Tuzli, prije manje od mjesec dana, ukazuje da osobe koje su nezakonito pomilovane ili oslobađane od izdržavanja kazne, sudjeluju u incidentima i ugrožavanju sigurnost građana Bosne i Hercegovine, na što je Tužiteljstvo BiH skretalo pozornost prilikom istrage i poduzimanja istražnih radnji u predmetu Budimir i drugi", priopćeno je.
 
Damir Vašiček je višestruko osuđivana osoba u kratkom vremenskom periodu i trebao se nalaziti na izdržavanu kazne, ali se, zahvaljujući nezakonitim pomilovanjima, puštanjima na uvjetnu slobodu i smanjivanjima kazne, od početka mjeseca nalazi na slobodi, nakon čega je sudjelovao u oružanom incidentu i ugrožavanju sigurnosti građana Mostara.
 
Tužiteljstvo BiH, SIPA i ostale agencije za provođenje zakona koje rade na ovom predmetu, nastavljaju istragu u pravcu podizanja optužnice u predmetu protiv Živka Budimira i drugih.

Podsjećamo, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir uhićen je 26. travnja pod sumnjom da je primao mito za pomilovanje osuđenika. Uz njega je uhićeno više osoba.
 

Pročitajte više