U zgradi oštećenoj u eksploziji plina u Karlovcu još uvijek se obnavlja pet stanova

Foto: KAportal

ŠTETA na zgradi u Vrazovoj ulici u Karlovcu, u kojoj je prije tri mjeseca u eksploziji zbog istjecanja plina raznesen jedan stan i oštećeno još 70-ak, iznosi milijun i 50.000 kuna, građevinski radovi na njoj traju, a pet stanova koji još nisu obnovljeni trebali bi biti useljivi za dva mjeseca, rečeno je stanarima za današnjeg obilaska zgrade.

Zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić i Nikola Rogoz, direktor gradske tvrtke „Inkasator“ koja upravlja zgradom, rekli su stanarima da radovi koji su trebali završiti prošlog mjeseca kasne uglavnom zbog raznih razloga, ali mnogo je toga i učinjeno.

Po projektnoj dokumentaciji, građevinski zahvat obuhvaća rušenje stropne konstrukcije četiriju stanova na trećem katu i jednog stana na drugom katu. Srušena je armirano-betonska ploča iznad stanova na trećem katu, što je bio najteži posao, a sada se ruše pregradni zidovi i ploča iznad stana na drugom katu. Nakon rušenja postavit će se privremeni krov kako bi se radovi mogli izvoditi i ako bude oborina. Kad se postavi privremeni krov, počinje izgradnja nosive konstrukcije, stropa druge i treće etaže, toplinske izolacije i hidroizolacije ravnog krova, radovi na fasadi i uređenju interijera te postavljanje instalacija i podova, rekao je Rogoz.

Gradska komunalna poduzeća omogućila su stanarima da za protekla tri mjeseca ne moraju plaćati troškove stanovanja, što se odnosi i na one koji su se vratili u stanove, budući da su morali pronaći drugi izvor grijanja jer je dimnjak još oštećen, a njegova je sanacija vezana uz završetak ostalih radova.

Eksplozija se dogodila 25. listopada prošle godine, a u njoj nitko nije teže ozlijeđen. Nije teže ozlijeđena ni 81-godišnja vlasnica stana koja je u njemu bila kad je u eksploziji plina gotovo sasvim raznesen.

Pročitajte više