Ubio drogiran: Baraba likvidirao Kovu na kokainu

Foto: Facebook

KAO ŠTO se i pretpostavljalo Ante Bilić zvani Baraba, boksački šampion i bivši Kerumov tjelohranitelj, ubio je Marijana Bilića Kovačevića Kovu - drogiran. U MUP-ovom Centru Ivan Vučetić utvrdili su da se radi o kokainu. Ne zna se o kojoj se količini radi, ali prisutnost droge u Barabinom organizmu definitivno je potvrđena.

Što će to značiti za njegov status, odredit će psihijatrica koja će vještačiti Barabu. U Splitu još čekaju i balističko vještačenje koje je naručila obrana. Branitelj Željko Gulišija najavio je već kako će Bilić iznijeti obranu nakon što budu poznati rezultati.

Kova bježao dok je Baraba pucao

Kao što se već pisalo, Baraba je prije mjesec i pol dana ustrijelio Kovu s četiri hica u sačekuši pred lokalom u Podstrani. Dva metka su ga pogodila u noge, i to sa stražnje strane, dakle, očito je da je Kova bježao kada je ranjen. Baraba je potom ispalio metak u Kovin trbuh, a potom i u glavu. 

Premda ubojstvo ima sva obilježja hladnokrvne egzekucije, zasad Županijsko državno odvjetništvo u Splitu postupak vodi za obično, a ne teško ubojstvo koje nosi sankciju dugotrajnog zatvora do 40 godina. Obitelj ubijenog Kove s tim je izrazito nezadovoljna pa doznajemo da se spremaju podnijeti kaznenu prijavu protiv Ante Bilića za teško ubojstvo. 

Još se špekulira i s motivima. Kova i Baraba nekoć su bili nerazdvojni. Bilić Kovačević vodio je svog prijatelja na putovanja po svijetu, financirao mu nastupe. Odnosi su zahladili nakon što je Baraba oteo vrijedan sat Rolex Kovinom prijatelju, zbog čega mu i sude u Šibeniku. Kova je tražio od Barabe da sat vrati, ovaj ga je, pak, prodao za 11 tisuća kuna.

Pročitajte više