Ubojica iz Washingtona imao je psihičkih problema: Patio je od paranoje i u glavi je čuo glasove

Screenshot: FBI

AARON ALEXIS, naoružani napadač koji je jučer u Washingtonu ubio 12 osoba, bio je liječen zbog psihičkih problema. 34-godišnjak je bio na liječenju zbog paranoje, nesanice i glasova koje je čuo u glavi, javlja AP.

Alexis je bio pričuvni vojni časnik u Mornarici u periodu od 2007. do 2011. godine, no otpušten je iz vojske. Radio je kao kompjuterski tehničar preko jedne kompanije koja je radila za vojnu bazu u kojoj se dogodio pokolj. 

BBC javlja kako je Alexis navodno imao karticu kojom je mogao ući u zgradu iako je imao problema sa zakonom nakon čega je izbačen iz mornarice. Prema izvještajima iz medija, Alexis je zbog oružja već imao problema sa zakonom. U Seattleu je uhićen jer je 2004. godine pucao u automobilsku gumu nakon svađe s jednim radnikom. Policija Forth Wortha ispitala ga je 2010. godine nakon što je pištoljem propucao pod stana. On se branio da je slučajno došlo do okidanja.

Žrtve napada bile su stare između 46 i 73 godine, no njihovi identiteti još uvijek nisu poznati. Alexisa je ubila policija tijekom napada. Tijekom pucnjava proširile su se informacije iz policije kako se sumnja da su uz Alexisa bila još dva napadača, no nakon istrage utvrđeno je da je djelovao sam. U napad je krenuo s jurišnom puškom AR-15, sačmaricom i pištoljem kojeg je uzeo od jednog policajca na mjestu događaja.

U napadu je ozlijeđeno i osam osoba. Njih petero je lakše ranjeno, a ostali bi se trebali oporaviti od ozljeda.

Pročitajte više