Ubojstvo na Ribnjaku: DORH podigao optužnicu protiv Koprenice zbog ubojstva Despića

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu je podiglo optužnicu protiv 29-godišnjeg Aleksandra Koprenice zbog ubojstva Frane Despića u zagrebačkom parku Ribnjaku 2008. godine.

Državno odvjetništvo je objavilo kako je podiglo optužnicu protiv osobe rođene 1985. godine.

"Okrivljenika se optužnicom tereti da je oko 23,20 sati 15. ožujka 2008. u Zagrebu, u parku Ribnjak; nakon što su njemu i njegovom društvu prišli oštećenici F. D. i D. Lj., u društvu sa još devet mlađih osoba u namjeri da od njih zatraže alkoholna pića, a držeći pritom neki od njih u rukama drvene letve potrgane s koševa za smeće, te nakon što je uslijedila verbalna prepirka, a potom i sukob; iz ruksaka koji je donio sa sobom izvadio sklopivi nož te, u nakani da usmrti F. D., tim mu nožem zadao više ubodnih i ubodno reznih rana u prednji dio prsnog koša, nadlaktice, gornje strane leđa i u vrat. Oštećeni je preminuo uslijed zadobivenih ozljeda (iskrvarenje). Tereti ga se da je potom; u nakani da teško tjelesno povrijedi D. Lj.; istim mu nožem zadao reznu ranu zatiljnog dijela glave te ubodnu ranu zdjelice", stoji u priopćenju DORH-a.

Tada 23-godišnji Koprenica završio je u pritvoru, no Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je u studenom 2009. godine optužnicu zbog nedostatka dokaza. Iskaz svjedokinje koja nije bila ispitana tijekom prvog postupka dovelo je do obrata i podizanja optužnice.

Pročitajte više